Hlavní obsah

Martina Trnavského v čele Svatomartinského průvodu zastoupí Martin Havelka

Novinky, Kateřina Martykánová

Svatomartinské hody v Brně zahájí v neděli 11. listopadu průvod z Petrova na náměstí Svobody. Láhev prvního vína však nepřiveze původně avizovaný Martin Trnavský, který se ze zdravotních důvodů nemůže zúčastnit, ale role vojáka a světce se ujme jeho herecký kolega a shodou okolností jmenovec Martin Havelka.

Foto: ČT
Článek

Ten se v neděli v 10 hodin zúčastní na Petrově slavnostního žehnání v katedrále sv. Petra a  Pavla, a poté společně se svou družinou vydá na bílém koni přes Zelný trh na náměstí Svobody. Sv. Martin alias Martin Havelka zde v přesně v 11 hodin se zástupci Vinařského fondu ČR a Jihomoravského kraje slavnostním přípitkem zahájí tradiční Košt svatomartinského vína.

Užít si výjimečnou atmosféru průvodu a doprovodit symbolicky první láhev svatomartinského vína k prvnímu slavnostnímu přípitku může již tradičně kdokoli z návštěvníků Svatomartinských hodů.

Nově se však mohou lidé zapojit také do soutěže Rádia Krokodýl. Stačí se převléknout do kostýmu sv. Martina a pokusit se společně s ostatními návštěvníky vytvořit družinu s rekordním počtem sv. Martinů v průvodu. Každý kdo přijde v masce, obdrží po skončení průvodu na náměstí Svobody láhev svatomartinského vína, nejpovedenější kostým bude navíc odměněn poukazem na menu v některé z restaurací.

Centrem Svatomartinských hodů a bohatého kulturního dění nebude jen náměstí Svobody, ale v průběhu celého týdne od 11. do 17. listopadu také 21 brněnských restaurací se svými svatomartinskými menu - a také Městské divadlo Brno, kde bude součástí divadelních představení na činoherní a hudební scéně také degustace Svatomartinských vín od moravských vinařů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám