Hlavní obsah

Markéta Harasimová četla v Židlochovicích ukázky z Vražedné vášně

Novinky, Jiří Smutný

Autorka dívčích a později ženských románů Markéta Harasimová letos již po druhé zavítala do Židlochovic. Zatímco 16. března v tamní knihovně představila svůj román Sametová kůže, v pondělí 23. listopadu to byla její nejnovější knížka Vražedná vášeň.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Harasimová začala psát velmi brzy. První knížka Jsi můj osud vyšla v roce 1996, tedy v jejích devatenácti letech. Letošní novinka Vražedná vášeň je v pořadí desátá vydaná kniha.

„Jsem pilná včelička,“ říká na otázku, jaký má denní režim. „Musím napsat každý den dvě á čtverky textu. Sedm dní v týdnu, 365 dní v roce. Píšu i na dovolené.“

Zatímco publikace z jejích začátků jsou v knihovnách po jednotlivých kusech, u těch nejnovějších už je to jinak. O poslední romány je značný zájem. Například v Knihovně Jiřího Mahena v Brně je v současné době ze sedmnácti exemplářů Sametové kůže šestnáct půjčeno. Tato kniha se navíc zřejmě dočká i filmového zpracování.

„Teď pracuji na scénáři. Je to úplně jiná práce. Osudy některých hrdinů tam trochu měním,“ prozradila k připravovanému filmu. Přiznala však, že to trochu podcenila, protože to nejde tak rychle a snadno, jak předpokládala.

O pracovitosti autorky svědčí další román, který je připravován v nakladatelství Jota a vyjít by měl na jaře v příštím roce. Další bude hotov na podzim a v hlavě už má další dva náměty. Její příznivci se tak mají na co těšit.

Reklama

Výběr článků

Načítám