Hlavní obsah

Marked As An Enemy pokřtí ve Fabrice Křižovatky

Novinky, Petr Pokorný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V českobudějovickém hudebním klubu Fabrika pokřtí v sobotu 31. března své nové EP domácí metalcorová formace Marked As An Enemy. Přestože nové album Crossroads, čili Křižovatky, se na cestu k posluchačům vydá 1. dubna, ze strany kapely rozhodně nejde o aprílový žertík.

Foto: Archiv Marked As An Enemy

Marked As An Enemy

Článek

Čerstvě zrozené EP totiž nabízí dle očekávání pořádnou nálož velmi ostrého soundu.

Ve Fabrice vedle Marked As An Enemy zahrají i špičky metalcorové a hardcore scény - havlíčkobrodští Chasing Christy a písečtí Unravel. Kmotrem celé desky je bývalý člen legendárního Oceánu, Jan Vozáry, který s Marked As An Enemy příležitostně spolupracuje.

„EP bylo připravováno a nahráváno v průběhu roku 2017 na Slapech ve studiu SOUND RAPIDS Damiána Kučery ze skupiny Skywalker, který se na něm částečně autorsky podílel a celé spoluprodukoval. Na vzniku desky se dále podíleli Jan Kučera (Skywalker), Radek Polánský (Unravel) a Otomar Novotný (Pilot Season),“ uvedl baskytarista Marked As An Enemy František Jelen.

Nosným tématem celého alba jsou životní křižovatky (crossroads) a s nimi spojená klíčová životní rozhodnutí. Texty vyzdvihují důležitost jedinečnosti každého člověka a jeho rozhodování. Nenabízí odpovědi na otázku, kam směřovat, ani snadná řešení. Upozorňuje však na rizika laciných kroků a pohodlných východisek z krize. Současně se skladby zamýšlejí nad skutečností, že každý někdy stál, či bude postaven, před nějaké zásadní rozhodnutí ovlivňující jeho další život, či životy jiných.

„Z mnohých křižovatek ani správná cesta nevede a často jsme nucení vybírat cestu menšího zla. Kvůli tomu některá rozhodnutí vedou k pálení mostů za námi, někdy i těch před námi. Na další křižovatce pak musíme čelit všem důsledkům našich předchozích voleb a naučit se s nimi žít,“ dodal kytarista Pavel Kubeš.

Marked As An Enemy je mladá čtyřčlenná kapela hrající mix moderního metalcore a post hardcore. Mimo jiné za sebou mají předskakování zahraničním kapelám, jako jsou Jinjer, Moments, Wolf Down, Risk It!, In Other Climes, Castle of Clouds, A Saving Whisper nebo Eminence a spolupráci s řadou kapel české hudební scény.

V průběhu celého roku 2018 plánují Marked As An Enemy další klubové koncerty a festivalová vystoupení.

Další informace o kapele naleznete na: www.maaeofficial.com, www.fb.com/maaecz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám