Hlavní obsah

Marilyn Oliver: Akronská královna blues okouzlí Malou scénu za oponou ve Valašském Meziříčí

Novinky, Ondřej Smolka

Malá scéna za oponou ve Valašském Meziříčí se za dobu své existence vyprofilovala v úžasné koncertní místo. Pravidelně svým návštěvníkům představuje také skvělé umělce ze zahraničí. A kdo jiný by měl zahájit novou sezónu než Akronská královna blues Marilyn Oliver, která zde zazpívá už 20. září.

Foto: Promo Marilyn Oliver
Článek

Marilyn Oliver, která právem získala přezdívku Akron’s Queen of Blues a stála na pódiích společně s umělci jako Aretha Franklin, Ringo Star nebo The Drifters, se poprvé vydává do České republiky a svou návštěvou poctí i meziříčskou Malou scénu za oponou. Blues koluje Marilyn hluboko v žilách a to nejen díky svému prastrýci  Muddy Watersovi.

Její talent objevil již v raném dětství její otec, který si všiml, že má talent hrát na klavír podle sluchu a rozhodl se vytvořit rodinnou kapelu The Relatively Jammin ‘Blues Band. V té se stala hlavní zpěvačkou a klavíristkou. Společně hráli na stovkách koncertů i různých speciálních příležitostech jako NBA All Star After Party v Clevelandu.

Marilyn vystupovala opakovaně při mnoha příležitostech v rock'n'rollové Síni slávy v Clevelandu, dokonce přímo i při poctě svému prastrýci Muddymu Watersovi, který byl uveden do této síně jako bluesová Legenda.

„V loňském roce vystoupili v Šumperku na Blues Alive Big Bill Morganfield a Larry "Mud" Morganfield, mí bratranci. Oba zní  přesně jako jejich otec a umí vytvořit úžasnou show. Na rozdíl od nich, mám svůj vlastní styl jak zpívat blues a vezmu vás na místa, kde jste ještě nikdy předtím nebyli. Přijedu z velké dálky, abych se s vámi z hloubi duše podělila o vášeň, kterou cítím, když zpívám blues. Vím, že jste slyšeli mnoho různých stylů z celého světa, a tak vám ráda ukážu něco nového,“ zve na svůj koncert Marilyn Oliver.

„Těším se na Českou republiku a doufám, že v budoucnu budu třeba moci přivést i svou rodinnou kapelu. A pokud jde o mně, je to můj sen, hrát a zpívat v Evropě a stát se mezinárodním bluesovým umělcem. Děkuji za pozvání do vaší krásné země.“

Repertoár, se kterým přijíždí do ČR, je složen z písniček hvězd, jako jsou např. Allman Brothers, Etta James, BB King, Wilson Pickett, The Temptations, Buddy Guy a Seal.

Vstupenky na speciální bluesovou show americké zpěvačky Marilyn Oliver, jejíž koncert na Malé scéně za oponou vypukne v 19.30 hodin, jsou již k dostání v předprodeji v turistickém Informačním centru ve Valašském Meziříčí a online na stránkách Kulturního zařízení www.kzvalmez.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám