Hlavní obsah

Marcela Kabrdová je dvojnásobnou mistryní světa ve stolním hokeji

Novinky, Tomáš Vítámvás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvojice hráčů BHL ZEKATEL Žďár nad Sázavou se o víkendu 25. až 27. května zúčastnila 3. Mistrovství světa ve stolních hokejích, které se konalo v polském městě Wodzislaw Śląski.

Foto: Tomáš Vítámvás

3. Mistrovství světa ve stolních hokejích, Wodzislaw Śląski, Polsko

Článek

Kabrdová patří již několik let ke špičce mezi hráčkami v České republice. Nejvýrazněji se však zapsala do paměti širší veřejnosti svým titulem mistryně České republiky z roku 2010. Na mezinárodní scéně však Marcele významnější úspěch chyběl.

Účast Marcely Kabrdové na letošním světovém šampionátu, podpořená obcí Vatín, byla již druhá na takto významné akci. Poprvé se zúčastnila MS 2008 v Mostě, kde se umístila na bronzové příčce.

O podporu účasti na Mistrovství světa 2012 byl požádán také Kraj Vysočina.

V pátečních soutěžích jednotlivců v air hokeji se Kabrdové tolik nedařilo. Turnaj se hrál švýcarským systémem, kdy hráči se stejným bodovým ziskem jsou vždy rozlosováni ve skupině mezi sebou. Kabrdová tak do závěrečného play-off nepostoupila, když na úvod turnaje podlehla jedné z favoritek Kazatskayeové z Ruska.

V sobotu pokračovaly soutěže billiard hokejem. Kabrdová prošla až do čtvrtfinále, kde zvítězila nad Myrte Jansenovou z Nizozemska a v semifinále nad Kristinou Kazatskayaovou z Ruska. Ve finále ji čekala mistryně světa z roku 2008 Nikola Velebová.

Finále bylo velmi dlouho vyrovnané, jelikož se obě soupeřky velmi dobře znají z republikových soutěží. Remízový stav 1:1 Kabrdová zlomila dvěma střelami o mantinel na 3:1 ve svůj prospěch a svoji druhou účast na mistrovství světa tak přetavila ve zlato.

Následoval turnaj opět velmi kvalitně obsazený turnaj v rod hokeji Chemoplastu. Kabrdová nezaváhala, postoupila do play-off a dokráčela až do finále, aby se nakonec o titul utkala opět s Velebovou. I tentokrát dokázala reprzentační spoluhráčku porazit a převzít z jejích rukou i druhý titul. Díky těmto skvělým výsledkům se Kabrdová umístila na celkově druhé příčce v kategorii multitable.

Spoluhráč Kabrdové, Tomáš Vítámvás, měl v kategorii mužů složitější pozici. V základní skupině přehrál jednoho z favoritů na titul Vojtu Černého, ale v následném play-off podlehl ve čtvrtfinále Petru Honsovi a bylo po medailových nadějích. Mistrem světa se stal Václav Truhlář a Vítámvás se umístil šestý.

Vítámvás byl zároveň nominován reprezentačním kapitánem do sestavy národního týmu. Družstvo České republiky vyřadilo v semifinále nedělního turnaje Slovensko 7:1 a potvrdilo tak svoji roli favorita. Ve finále měl český tým mnohem náročnější úkol. Utkání proti Švédsku skončilo remízou 4:4 a tak o vítězi tedy rozhodnout rozdíl vstřelených a inkasovaných branek. Celkem o 3 více jich nastřílel český tým, a proto se stal vítězem.

Poslední vyhlašovanou kategorií je multitable, do které se sčítají výsledky všech tří disciplín. Jelikož se reprezentačním týmům České republiky podařilo vybojovat titul ve všech kategoriích, znamenalo to také zlato za multitable.

Přehled medailistů naleznete na http://vysocina.billiardhockey.cz/ a později také na http://www.billiardhockey.com/.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám