Hlavní obsah

Malý princ v podání divadelníků ze Slané se líbil

Novinky, Radek Šmíd

V úterý 26. prosince se v kulturním domě ve Slané sešly hned dvě stovky diváků, aby zhlédly premiérové uvedení nového představení Malý princ v podání místního Divadelního souboru Tyl.

Foto: DS Tyl Slaná

Z představení Malý princ

Článek

V době, kdy se diváci začali scházet do příjemně vyhřátého hlediště slánského kulturního domu, v zákulisí už probíhal poměrně slušný ruch a mumraj, který provází každé premiérové představení.

A krátce po šestnácté hodině se šlo na věc. Světla v sále pohasla a šuškání zvědavých diváků utichlo. Pak najednou se jeden z nich, sedící hned zkraje první řady, postavil a jako kouzlem se přímo před očima ostatních proměnil ve vypravěče a jednu z hlavních postav představení.

Plynule, jako by mezi řečí, přešel z hlediště na jeviště a všem přítomným představil i Malého prince, který se v následujících chvílích v několika příbězích potkal s mnoha zajímavými postavami, které ho provázely až do jeho konce.

Zhruba za hodinu tu byl závěr a poděkování divákům, při kterém defilovali nejen herci, ale také režisérka celého představení. Nálada v hledišti i v zákulisí byla výborná. Účinkující se šli pozdravit nejen se svými příbuznými, které měli v hledišti, ale spontánně i s ostatními diváky.

A to samé se opakovalo také od půl osmé večer, kdy proběhla první repríza. Jen s tím rozdílem, že při závěrečné děkovačce se na jevišti objevil jiný princ než při premiéře, protože v této roli se střídají dvě mladé naděje ochotnického souboru.

Padla opona, diváci odešli, emoce odezněly a divadelníci se sešli v zákulisí, kde si u dobrého jídla a pití uvolněně sdělovali své dojmy a pocity – zkrátka přesně tak, jak to má po každé premiéře být. A poděkovat jim během odpoledne přišel také divadelní principál, který se zaradoval i nad tím, že toto představení přivedlo do ochotnických řad další nové a moc šikovné herce.

Poděkování zaslouží také diváci, kteří se nám rozhodli věnovat vánoční čas a dorazili do slánského divadélka. Podle prvních ohlasů nelitovali a představení se moc líbilo. Spoustu fotografií a dalších informací nejen o tomto představení najdete na našich internetových stránkách a Facebooku.

Reklama

Výběr článků

Načítám