Hlavní obsah

Malostranská beseda zve na koncert Jana Smigmatora a Swinging Tria

Novinky, Tomáš Kopečný

Do pražské Malostranské besedy míří česká hvězda swingové scény Jan Smigmator. Se svou doprovodnou formací Swinging Trio, které je složeno ze špiček české jazzové scény, v hudebním klubu na Malé Straně vystoupí ve středu 21. června večer.

Foto: archív Jana Smigmatora

Článek

Koncert začíná ve 20.30 hodin a nabídne směs písní vlastní Smigmatorovy tvorby doplněné o vybrané skladby světových swingových králů.

Jan Smigmator patří v současné době k největším hvězdám nejen české swingové scény. Jeho hlas, styl, frázování a láska k jazzu a swingu ho posouvají mezi přední interprety tohoto žánru v celé Evropě. Vystupuje s celou řadou big bandů a orchestrů, ale rád koncertuje i v doprovodu komorních hudebních seskupení, a to nejčastěji se svým doprovodným Swinging Triem, které tvoří neméně talentovaní hráči.

Jan Smigmator je jazzový a swingový zpěvák, který na hudební scéně 21. století s noblesou sobě vlastní ztělesňuje odkaz swingových králů, jakými byli například Frank Sinatra, Sammy Davis jr., Karel Hála nebo dodnes fantastický zpěvák Tony Bennett.

Již v době studií vystupoval v doprovodu předních českých jazzových muzikantů a orchestrů, nyní ho diváci mohou potkávat na koncertních pódiích v doprovodu například RTV Big Bandu Felixe Slováčka a Golden Big Bandu Petra Soviče nebo jako hosta Orchestru Karla Vlacha, Big Bandu Gustava Broma, B-Side Bandu a dalších těles. Na kontě má dvě sólová alba, z nichž druhé Time To Swing vyšlo na začátku roku 2016.

V Malostranské besedě nekoncertuje tento mladý umělec poprvé. Po každé to byl opravdu hudební zážitek s velkou porcí emocí, energie a krásy. Lze tedy věřit, že i dnes budou lidé odcházet nadšení, a to nejen ti, kteří jazz a swing vyhledávají a jsou věrnými fanoušky Jana Smigmatora. I úplní nováčci v těchto žánrech si mohou odnést skvělý zážitek. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám