Hlavní obsah

Malostranská beseda zve na koncert Jana Smigmatora a Swinging Tria

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do pražské Malostranské besedy míří česká hvězda swingové scény Jan Smigmator. Se svou doprovodnou formací Swinging Trio, které je složeno ze špiček české jazzové scény, v hudebním klubu na Malé Straně vystoupí ve středu 21. června večer.

Foto: archív Jana Smigmatora

Článek

Koncert začíná ve 20.30 hodin a nabídne směs písní vlastní Smigmatorovy tvorby doplněné o vybrané skladby světových swingových králů.

Jan Smigmator patří v současné době k největším hvězdám nejen české swingové scény. Jeho hlas, styl, frázování a láska k jazzu a swingu ho posouvají mezi přední interprety tohoto žánru v celé Evropě. Vystupuje s celou řadou big bandů a orchestrů, ale rád koncertuje i v doprovodu komorních hudebních seskupení, a to nejčastěji se svým doprovodným Swinging Triem, které tvoří neméně talentovaní hráči.

Jan Smigmator je jazzový a swingový zpěvák, který na hudební scéně 21. století s noblesou sobě vlastní ztělesňuje odkaz swingových králů, jakými byli například Frank Sinatra, Sammy Davis jr., Karel Hála nebo dodnes fantastický zpěvák Tony Bennett.

Již v době studií vystupoval v doprovodu předních českých jazzových muzikantů a orchestrů, nyní ho diváci mohou potkávat na koncertních pódiích v doprovodu například RTV Big Bandu Felixe Slováčka a Golden Big Bandu Petra Soviče nebo jako hosta Orchestru Karla Vlacha, Big Bandu Gustava Broma, B-Side Bandu a dalších těles. Na kontě má dvě sólová alba, z nichž druhé Time To Swing vyšlo na začátku roku 2016.

V Malostranské besedě nekoncertuje tento mladý umělec poprvé. Po každé to byl opravdu hudební zážitek s velkou porcí emocí, energie a krásy. Lze tedy věřit, že i dnes budou lidé odcházet nadšení, a to nejen ti, kteří jazz a swing vyhledávají a jsou věrnými fanoušky Jana Smigmatora. I úplní nováčci v těchto žánrech si mohou odnést skvělý zážitek. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám