Hlavní obsah

Malíř Josef Dolák představí v Praze kolekci, kterou nazval Symptomy abstrakce

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Své obrazy představí na své další výstavě v Praze malíř Josef Dolák. Kolekce kterou autor nazval Symptomy abstrakce, bude k vidění ve vinárně v Truhlářské ulici. Výstava bude zahájena slavnostní vernisáží ve středu 5. září v 17 hodin a potrvá celé září.

Foto: archiv Josef Dolák

Malíř Josef Dolák představí svou kolekci obrazů, kterou nazval Symptomy abstrakce.

Článek

„Maluji abstraktní obrazy. Kromě toho vystavuji i objekt ze skla. Takový nový pokus o výtvarné vyjádření. Podle obrazu vznikla skleněná mísa. Obraz i mísa má název NOVA,“ říká pražský malíř Josef Dolák, který na této výstavě předvede přibližně pětadvacet obrazů.

„Jde o mou jedenáctou samostatnou výstavu. Vystavoval jsem zejména v Praze, ale také v Českých Budějovicích anebo na zámku Sloupno ve Východních Čechách. Mé obrazy také hrály několika filmech a televizních projektech - například v seriálech Vyprávěj a Přístav nebo ve filmech Ženy v pokušení, Miluji Tě modře a dalších,“ uvádí malíř, který je členem Sdružení výtvarníků České republiky.

Výstava bude prodejní a bude trvat celý měsíc. Výstavní prostory jsou krásné sklepní prostory prodejny s moravským vínem a vinárny v Truhlářské ulici 1121/24 v Praze 1.

Dolákovy obrazy jsou zastoupeny v soukromých sbírkách ve Francii, Nizozemsku, ale zejména mezi sběrateli v Česku. V roce 2015 byl oceněn prvním místem v projektu Emoce, což je kulturní projekt neziskové organizace E-moc-e, jejímž cílem je propagace umění v České republice a podpora umělců samotných.

V rámci vernisáže obrazů Josefa Doláka vystoupí herec a šansoniér Jiří Bartoň, kterého na klávesy doprovodí Marie Drkulová.

Reklama

Výběr článků

Načítám