Hlavní obsah

Malí zpěváčci a velké zpěvačky sborově vystoupili na podporu UNICEF

Novinky, Zuzana Rožková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po celé České republice ve středu vystupovaly pěvecké sbory v rámci charitativní akce Zpíváme pro UNICEF. V Korunní ulici na pražských Vinohradech se svými hlasy k akci připojil ženský sbor Hafotet a dětské sbory Kampíci a Kampalinky, Kampata a KampaCanta.

Foto: Zuzana Rožková

Hafotet a hafo dětí z pražské Kampy.

Článek

Akce to byla náramně milá, vždyť na pódiu se vystřídali ti nejmenší a nejmladší s největšími a trochu staršími. Na koncertu s názvem Hafotet a hafo dětí z pražské Kampy se propojil ženský pěvecký sbor pod vedením sbormistryně Dany Škardové se třemi dětskými sbory pod laskavým dohledem Denisy Dohnalové.

Na dětech byla nejprve znát mírná tréma, ovšem roztomile ji přezpívaly. Paní sbormistryně pečlivě vybrala písničky od Myšek přes Pro slepičí kvoč až po Ave Maria a její volba ladila s příslušným věkovým rozmezím dětských sborů. Instrumentálně zpěváčky skvěle doprovodily žačky ZUŠ Štefánikova ze třídy D. Dohnalové a P. Hoška.

Pěvecký sbor Hafotet se v Evangelické modlitebně na Vinohradech už cítí jako doma a na koncert zvolil své osvědčené písně v pestré skladbě od muzikálů přes spirituály po lidovky. Tradiční ovace sklidil Zpěv Hebrejců z Verdiho opery Nabucco. Ve finále koncertu všechny sbory společně zazpívaly zajímavou izraelskou taneční píseň Artza Alinu.

V charitativním projektu Zpíváme pro UNICEF po celé republice proběhlo 64 benefičních koncertů v provedení 182 pěveckých sborů a okolo 3000 zpěváků. Pěvecké sbory mají u nás skvělou tradici. Vyrostlo a šťastné dětství v nich prožilo mnoho dětí, které svou lásku ke zpěvu pěstují i v dospělosti.

V některých částech světa děti takové štěstí nemají a české sbory se rozhodly pro dobrou věc. Finanční výtěžky z realizovaných koncertů poputují na program Dobrý start do života, jehož cílem je zabránit úmrtím malých dětí v chudobou ohrožených oblastech.

Další informace o tomto programu jsou k dispozici na www.dobrystartdozivota.cz.

Koncert uspořádal a sbory do akce přihlásil Spolek přátel zpěvu, z.s. a částka pro UNICEF určitě bude přínosná, sál byl totiž plný sborových příznivců. Na závěr ještě prozradíme jedno tajemství: ty velké zpěvačky sice zpívají hlasitěji, ale ty malé rozhodně víc mávají svým fanouškům.

Reklama

Výběr článků

Načítám