Hlavní obsah

Malé divadelní překvapení v Brně

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po mimořádné situaci vynucené pandemií koronaviru se divadla jako jejich diváci a celá společnost navracejí do běžného života a dění. Než se vše vrátí plně do běžných kolejí a divadelní sály se dokořán otevřou, Městské divadlo Brno nabízí překvapení v podobě pestré ochutnávky ze své „kuchyně“.

Foto: MdB
Článek

V pondělí 25. května od 18 do 21 hodin ožije programem Divadelní dvorana MdB. Otevře se všem, kteří sem v tuto dobu zavítají. Ve všech venkovních prostorách budou hrát a zpívat oblíbení herci a sólisté MdB, mj. Dušan Vitázek, Hana Holišová, Zdeněk Junák a skladatel a hudebník Zdeněk Merta. Program se v uvedeném časovém průběhu cyklicky opakuje.

Městské divadlo Brno vzniklo v roce 1945 s názvem Svobodné divadlo. V roce 1954 bylo přejmenováno na Divadlo bratří Mrštíků. V roce 1964 se přemístilo z Jakubského náměstí na Lidickou ulici. Dnešní název Městské divadlo Brno nese od června 1996. V roce 2004 byla otevřena moderní velká Hudební scéna. Od roku 1992 je ředitelem divadla Stanislav Moša.

V letošním roce MdB po nechtěné přestávce může slavit 75 let úspěšného divadelního dění novými inscenacemi. V červnu zahájí tradičně letní scénou na Biskupském dvoře Moravského zemského muzea sérií představení pod širým nebem. Letošní novinkou bude Statečný kovář.

Další informace o dění v Městském divadle Brno jsou na jeho webových stránkách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám