Hlavní obsah

Majitelé škodovek se sešli na Troskách

Novinky, Vladislav Chalupa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 17. září se sjelo zhruba dvacet vozů značky Škoda vyrobených do roku 1980 na parkovišti pod hradem Trosky. Po společné prohlídce hradu odstartovala v poledne orientační automobilová soutěž s názvem Jičínské eRekce.

Foto: Vladislav Chalupa

Škodovky na parkovišti pod hradem Trosky

Článek

Organizátoři akce připravili pro účastníky celkem 80 km dlouhou trať po Českém ráji, kterou měli soutěžící za úkol projet podle tzv. šipkového itineráře plného nejrůznějších úkolů.

Cestou na ně pak čekaly průjezdové kontroly, na kterých museli posádky vozů předvést své řidičské i vědomostní dovednosti.

Největším vzrušením na trati byla pro řidiče vozů patrně kontrola technického stavu vozidla, kterou prováděla v rámci dopravně preventivní akce Policie České republiky.  Pořadateli připravenou záludnost v podobě slepého místa v itineráři, kdy museli spolujezdci navigovat řidiče pouze za pomoci určeného azimutu, zvládli posádky bez větších problému a tak do cíle v Jičínském Rumcajs kempu dorazily poslední vozy kolem osmnácté hodiny. Po zpracování výsledků a vyhlášení vítězů pokračovala volná zábava až do brzkých ranních hodin.

Podle reakcí nadšených účastníků lze konstatovat, že se celá akce vydařila a všichni se již těší, co připraví pořadatelé na příští ročník.

Bližší podrobnosti včetně kompletních fotogalerií si můžete prohlédnout na webu www.skoda110r.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám