Hlavní obsah

Lyžařský areál ve Zlíně konečně naplno zahajuje sezónu

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lyžařský svah ve Zlíně, letos mimořádně sužovaný nepřízní počasí, ve čtvrtek 2. února konečně naplno zahajuje lyžařskou sezónu. Poté, co se před pár dny rozjel vlek v dětském parku, se začne lyžovat také na hlavní sjezdovce areálu.

Foto: Martina Žáčková

Lyžařský svah ve Zlíně.

Článek

Zlínský lyžařský areál letos mimořádně potrápilo počasí. Zatímco na horách již v prosinci začalo mrznout a v lednu následovala i bohatá sněhová nadílka, ve Zlíně většinu času teploty neklesly pod bod mrazu a místo sněžení pršelo. Změna k lepšímu nastala až v minulých dnech s příchodem mrazů. Nejprve byla zprovozněna dětská sjezdovka s dopravníkem, nyní bude zahájen provoz také na hlavní sjezdovce.

"Od čtvrtka 2. února bude v provozu hlavní i dětská sjezdovka lyžařského areálu Josefa Šperky. Návštěvníky čeká skvěle upravený sníh, nové dopravníkové pásy pro děti, lyžařská škola, profi ski servis, teplá jídla a zábava v Igloo baru," uvedl provozovatel Michal Cepek. Od pátku již bude v areálu běžný provoz s otevírací dobou od 9 do 19 hodin, který platí vždy ve všední dny. O víkendech a svátcích je otevřeno od 8.30 do 19 hodin.

Lyžařský areál je v tuzemsku mimořádný svou polohou takřka uprostřed krajského města. Jeho "jádro" tvoří sjezdovka dlouhá 200 metrů s převýšením 46 metrů. K dispozici je tu i lyžařská škola. Před zimou provozovatelé provedli řadu úprav, z nichž ty největší se týkaly vylepšení dětského parku. Ten byl rozšířen o 200 metrů a doplněn o dopravníkové pásy, které nahradily zastaralé vlečné lano. www.svahzlin.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám