Hlavní obsah

Lucie Pudilová: Jdu si za svým cílem a jsem ochotná pro to udělat maximum

Novinky, Jitka Doubravová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Galavečer GCF CHALLENGE: Back in the Fight 4 splnil vše, co o něm před jeho zahájením organizátoři tvrdili. Jednoznačným vrcholem a zápasem celé této skvělé show byl zápas domácí Lucie Pudilové z domáciho KBC proti litevské Julii Stoliarenko.

Foto: Jitka Doubravová
Článek

Nádherný zápas, který skončil krásným vítězstvím pro příbramskou bojovnici, zvedal v celém svém průběhu diváky ze sedadel. 

Lucko, tvůj zápas byl oboustraně tvrdý a agresivní, jak jsi ho vnímala hned od úvodu ty?

Ano, tvrdost zápasu jsem pocítila hned od prvního střetu se soupeřkou a agresivitu, která se stupňovala každou vteřinou a s každým úderem, jsem fakt cítila. Zároveň však jsem byla rozhodnuta bojovat tak, jak jsem tomu věřila, po celou dobu náročné předzápasové přípravy. Věřila jsem tomu, co jsme s trenérem natrénovali, snažila jsem se v mysli být prázdná a vnímat jen ten boj.

Jaká byla pro zápas taktika?

Žádná taktika, která by byla nalajnována do nějakých detailů nebyla. Ale určitý základ jsme měli, o tom však nechci mluvit, protože to souvisí s naším tréninkovým programem. Jen můžu prozradit, že jsme s trenérem pracovali především na mojí psychice, která je nedílnou součástí při náročných fyzických trénincích. A podstatné bylo, udržet v zápase svůj styl.

Jak těžké bylo odolat útokům na tvou ruku, kterou ti soupeřka několikrát chytila?

Bylo to pro mě velmi těžké, i když jsem na to byla připravena. Julia Stoliarenko je výborná v BJJ (Brazilian Jiu Jitsu), reprezentuje v tomto stylu svoji zemi a má mezinárodní zkušenosti. Její techniky jsou opravdu dobré, což několikrát dokázala. Snažila se mě opravdu dobře namotat a svázat do tzv. arm baru, byla bleskově rychlá, ale já jsem věděla jedno, že mám natrénováno a byla jsem rozhodnutá jít do maxima, když se Julii podaří mě načapat. Cítila jsem, že když zaberu fyzicky a spojím to se základní technikou, tak to musí jít!

Jak jsi vnímala masivní podporu publika?

Slyšela jsem to dobře, ale tak trochu jako by z dálky, já se v tom zápase snažila poslouchat hlavně mého trenéra Ladislava Erdélyiho, který se snažil překřičet všechno kolem, abych to slyšela.

Co jsi cítila po zápase?

Především podporu od publika, a to hned, jak skončil zápas, bylo to něco neuvěřitelného, jak fanoušci reagovali na závěr souboje dvou holek, které tam ze sebe vydaly úplně vše, co v nich bylo, a šly na pokraj svých fyzických i psychických možností. Cítila jsem obrovskou úlevu, cítila jsem respekt k soupeřce, věřila jsem ve vítězství, které jsem měla možnost pocítit a vnímat se svými fanoušky a svým týmem.

Co pro tebe toto vítězství znamená?

Toto vítězství pro mě znamená mnoho. Julia byla velmi kvalitní soupeřkou a velmi si tohoto vítězství vážím, Byl to pro mě křest ohněm, který ale bylo nutno podstoupit. Nejde nám o to, abychom měli pozitivní zápasovou bilanci, za cenu výběru slabších soupeřek. Já chci v MMA opravdu něco dokázat, chci se posouvat krok po kroku a poměřovat v danou dobu, s vyrovnanými soupeřkami. Chci cítit, že jsem musela skutečně bojovat, až na maximum, teprve potom můžu skutečně pocítit, i když bych měla prohrát, že jsem odvedla vše, co bylo v mých silách. Mám se neustále co učit, musím dále tvrdě a víc trénovat. Jdu si za svým cílem a jsem ochotná pro to udělat maximum.  

Reklama

Výběr článků

Načítám