Hlavní obsah

Listopadový koncert věčného romantika Jakuba Smolíka ve Vsetíně se blíží

Novinky, Klára Blažková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncertní vystoupení populárního zpěváka Jakuba Smolíka, který svými písněmi oslňuje zejména něžnou část publika, se uskuteční 6. listopadu od 19.00 ve velkém sále Domu kultury Vsetín.

Foto: Promo Jakub Smolík

Jakub Smolík stále patří k idolům střední generace žen.

Článek

Jakub Smolík těží ze své image, pěkných skladatelských kousků Zdeňka Bartáka, Františka Kasla nebo Jiřího Zmožka, ale i nesmírně vytříbeného vkusu pro výběr coververzí starších českých šlágrů.

V letech 1982–1985 absolvoval studium na konzervatoři Jaroslava Ježka v Praze. V této době působil v rockových skupinách Rockyt a Kroket. V roce 1986 započal spolupráci s Lucií Bílou a skupinou Maximum Petra Hanniga. A právě producent Petr Hannig je Smolíkův objevitel, on je také původcem jeho uměleckého jména Jakub – původně se totiž jmenoval Jaroslav po tátovi. 

V roce 1992 vydal propagační desku u kamaráda Franty Kasla (Briami) s názvem Až se ti jednou bude zdát. V tomto roce mu u firmy Carmen Jiřího Zmožka vyšlo CD Největší hity country zpívá Jakub Smolík a po úspěchu tohoto CD následovalo v roce 1992 CD Největší hity country 2.

Mezi roky 1996 a 1998 spolupracoval s Michalem Davidem na dětských projektech Písničky Ferdy mravence, Štědrý večer s panem Ladou a Méďa Béďa a jeho přátelé.

V roce 2000 spolupracoval s Petrem Jandou a Alešem Brichtou, společně nazpívali píseň a natočili videoklip Každej si meleme svou. V roce 2003 byl koncert v pražském Branickém divadle vyprodán, dvakrát za jeden den. V polovině prosince byl v anketě Český slavík vyhlášen skokanem roku. Na koncertě v Lucerně 9. listopadu 2005, kde jako hosté vystupovali Lenka Filipová, Wabi Daněk, Bohouš Josef, Martin Maxa, Josef Vojtek, Gábina Goldová a další, převzal zlatou desku za CD Chci ti říct.

Koncert nabídne vedle hitů Jakuba Smolíka, jako jsou Jen blázen žárlí, Prý chlapi nebrečí či Ave Maria i některé jeho starší písničky, které pravidelný návštěvník koncertů v posledních letech trochu postrádal.

Vstupné 350, 320 korun. Předprodej vstupenek probíhá on-line nebo na pokladně kina Vatra.

Reklama

Výběr článků

Načítám