Hlavní obsah

Lidský život si vyžádal pád muže pod vlak

Novinky, Pavel Jaňurek

V časných ranních hodinách ve čtvrtek 23. prosince vyjížděla záchranná služba do areálu dolu ČSA na Karvinsku, kde došlo k pádu muže pod vlakovou soupravu. Zhruba dvě hodiny po půlnoci zasahovala společně s báňskou záchrannou službou.

Článek

Záchranáři se kvůli špatnému terénu nemohli k muži dostat sanitním vozem, na místo museli dojít. Oživovací pokusy začali provádět jeho kolegové, později po příchodu zdravotníků pak v resucitaci pokračovali samotní záchranáři.

"Po příjezdu na místo zasahující lékař zjistil zástavu srdeční činnosti, posádka záchranné služby ihned převzala vedení oživovacích pokusů. Ke snaze o záchranu se připojili také bánští záchranáři a na místě tak pracovali dva lékaři. Po tři čtvrtě hodině se zdravotníkům podařilo přechodně obnovit činnost pacientova srdce, ale později došlo opět k selhání oběhu a srdeční zástavě," uvedl tiskový mluvčí Lukáš Humpl na oficiálních stránkách Záchranné služby Moravskoslezského kraje.

"Pětadvacetiletý muž utrpěl mnohočetná závažná poranění v oblasti hrudníku, břicha a končetin, kterým přes všechnu péči záchranářů na místě podlehl," dodal tiskový mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám