Hlavní obsah

Lidem v Mariánských Lázních a širokém okolí nově slouží lékařská pohotovost

Novinky, Alena Lochmannová

Od 2. března letošního roku začala sloužit obyvatelům z Mariánskolázeňska, ale i ze severního Tachovska lékařská pohotovostní služba. Zajištěna bude v prostorách nemocnice v Mariánských Lázních.

Foto: KÚ Karlovarského kraje

Od 2. března začíná sloužit obyvatelům z Mariánskolázeňska lékařská pohotovostní služba.

Článek

„Tato služba v oblasti dlouhodobě chyběla. Je naším společným zájmem spolu se zástupci Plzeňského kraje, aby pohotovostní službu mohli využívat naši občané i občané Tachovska. Vstřícně se k tomu stavěl i majitel společnosti Nemocnice Mariánské Lázně, která bude provoz lékařské pohotovostní služby zabezpečovat. Záměr schválila Rada a Zastupitelstvo Karlovarského i Plzeňského kraje. Vítáme také přístup města Mariánské Lázně,” uvedl náměstek hejtmana Jakub Pánik.

Karlovarský kraj částkou ve výši 1,2 miliónu korun podpořil zprovoznění lékařské pohotovostní služby, představitelé Plzeňského kraje podpoří stejnou částkou fungování chirurgické ambulance, která by ve všední dny i o víkendech byla otevřena do 21 hodin. „Považujeme dohodu s Karlovarským krajem za velmi přínosnou, protože jednu třetinu pacientů v Mariánských Lázních tvoří občané z Tachovska,” uvedla členka Rady Plzeňského kraje pro oblast zdravotnictví Milena Stárková.

Jednatel společnosti Nemocnice Mariánské Lázně Zdeněk Kříž garantoval, že firma dokáže jak personálně zajistit provoz pohotovosti, tak poskytnout potřebné vybavení jako je rentgen nebo služby laboratoře. Lékařská pohotovostní služba bude otevřena ve všední dny od 15:00 – 21:00 hodin, o víkendech a svátcích od 9:00 – 21:00 hodin. Do 21:00 hodin bude k dispozici pro akutní případy i chirurgická ambulance, která dosud končila svůj provoz v 19:00 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám