Hlavní obsah

Lidé v Nymburce si mohou přispět na rozhled z věže kostela

Novinky, Jan Řehounek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejatraktivnější a, dá se říci, jediný pohled na Nymburk z výšky je z věže gotického kostela sv. Jiljí. Jenže věž není přístupná široké veřejnosti.

Foto: Jan Řehounek

Unikátní výhled z věže nymburského kostela sv. Jiljí

Článek

Nymburská radnice by ráda Nymburákům i turistům zprostředkovala unikátní pohled na město, řeku i daleké okolí z tohoto výjimečného místa.

„Dlouhodobě se snažíme dohodnout s církví na zpřístupnění věže kostela, ale veškerá jednání vždy skončila na výši investice, která je třeba na renovaci schodů a ochozu věže,“ uvedl mluvčí radnice Petr Černohous. Jenže priority městského rozpočtu jsou prozatím jiné, a tak město přišlo s návrhem vyhlášení veřejné sbírky.

V průběhu celého letošního roku mohou lidé i organizace zpřístupnění věže podpořit zasláním příspěvku na zvláštní účet, případně v hotovosti do kasiček, které jsou umístěny přímo v kostele sv. Jiljí a v Turistickém informačním centru na Náměstí Přemyslovců.

Další informace na http://www.mesto-nymburk.cz/.

Reklama

Výběr článků

Načítám