Hlavní obsah

Lidé na Českotěšínsku budou do práce, školy či k lékaři dojíždět zeleno-bílými autobusy ČSAD Havířov

Novinky, Michal Birkáš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dopravní společnost ČSAD Havířov a. s. uspěla ve veřejné zakázce Zajištění dopravní obslužnosti Moravskoslezského kraje - oblast Českotěšínsko, vypsané Moravskoslezským krajem na období od 11. prosince 2016 do prosince 2026.

Foto: Michal Birkáš

Generální ředitel ČSAD Havířov a.s. Tomáš Vavřík, náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Daniel Havlík (zleva)

Článek

Dne 30. března 2016 byla na Krajském úřadě v Ostravě uzavřena nová smlouva o dopravní obslužnosti, kterou podepsali náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Daniel Havlík a generální ředitel společnosti ČSAD Havířov a. s. Tomáš Vavřík.

ČSAD Havířov a. s. bude v regionu Český Těšín provozovat hromadnou dopravu na 18 linkách s objemem 2,7 miliónů km ročně. Celkový objem vysoutěžené přepravy na 10 let činí 26 944 530 km.

Doprava bude zajišťována 39 novými nízkopodlažními autobusy s pohonem na CNG. Vozidla budou rovněž vybavena celovozovou klimatizací, LED informačním systémem a akustickým systémem pro nevidomé a slabozraké. Celý provoz bude koordinován prostřednictvím online dispečinku.

ČSAD Havířov a. s. je členem významné dopravní skupiny 3CSAD (ČSAD Havířov a. s., ČSAD Karviná a. s. a ČSAD Frýdek-Místek a. s.), která především v Moravskoslezském regionu zaměstnává přes 1100 zaměstnanců, disponuje 350 autobusy v osobní dopravě a 120 tahači v divizi nákladní dopravy.

Reklama

Výběr článků

Načítám