Hlavní obsah

Liblínské slavnosti přilákaly stovky návštěvníků

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Areál liblínského zámku se v sobotu 31. srpna odpoledne zaplnil nejen obyvateli tamního Domova pro osoby se zdravotním postižením, ale také dětmi z dětských domovů a stovkami návštěvníků.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Areál liblínského zámku se v sobotu 31. srpna odpoledne zaplnil stovkami návštěvníků.

Článek

Po hudebním úvodu, o který se postarala Kapela 35. pěšího pluku Plzeň – Foligno, se návštěvníkům představili s tanečním vystoupením uživatelé Domova sociálních služeb Liblín, příspěvkové organizace Plzeňského kraje, která poskytuje služby lidem s fyzickým či mentálním handicapem. Po nich patřilo pódium dětem z Dětského domova Domino v Plzni.

"Dospělí často žasnou nad tím, co se děti dokážou naučit. Navíc jsou jejich vystoupení plná dětské bezprostřednosti. A pro děti samotné, zvlášť pro ty, které nežijí v rodinách, je zážitek a radost moct někoho potěšit," uvedl hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec, který přijel všem hostům a divákům popřát hezkou zábavu při Liblínských slavnostech.

Kromě plzeňských dětí se během programu představila dudácká muzika Kaštánek, jejímiž členy jsou děti z Dětského domova Tachov. A po nich už zazněly známé melodie v podání oblíbeného harmonikového dua Renaty a Josefa Pospíšilových. Ty, kdo mají rádi trochu historie, jistě potěšilo šermířské vystoupení skupiny historického šermu Convictus.

Během odpoledne probíhaly v Liblíně řemeslné trhy, děti se mohly vydovádět na trampolíně, skákacím hradu a pouťových atrakcích. Na nádvoří zámku mohli zájemci ochutnat regionální potraviny.    

Večer v areálu liblínského zámku patřil divadlu. Spolek divadelních ochotníků z Radnic předvedl hru Dalskabáty, hříšná ves aneb Zapomenutý čert.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám