Hlavní obsah

Liberecko připravuje zimní festival mládeže

Novinky, Milan Turek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dozvuky Mistrovství světa v Liberci mají dvě stránky - sportovní úroveň hodnotili účastníci vysoce, pořadatelství a ekonomika přinesly městu a podnikatelům značné problémy. Liberecký kraj přesto má ambice vytvořit důvěryhodné zázemí pro nejvyšší sportovní soutěže.

Foto: Milan Turek

Maskot evropské olympiády mládeže v Liberci

Článek

Místem světových pohárů již v tomto týdnu bude Harrachov, kdy se uskuteční skoky na lyžích a o týden později lety. Hektickým bude leden, kdy se běží v Bedřichově Jizerská padesátka. Dalším světovým pohárem bude Tour de Ski, závod dvojic ve sprintu na veseckých tratích libereckého mistrovství světa.

Vyvrcholením zimní sezóny bude evropská olympiáda mládeže v termínu od 12. do 19. února. Současný organizační tým skýtá záruku, že vysoká profesionálnost funkcionářů, v dokonalé organizaci a především v ekonomické vyrovnanosti nákladů.

Liberecký hejtman Stanislav Eichler se vyjádřil, že současní organizátoři dovedou olympiádu ke zdárnému konci, což vidí již na jejich precizní přípravě. Věří, že se Liberec nejen zviditelní ve sportovním světě, ale také že se vrátí důvěra k pořádání vrcholových akcí.

O významu akce se vyjádřil především v mezinárodních souvislostech i předseda olympijského výboru Milan Jirásek. Je pravděpodobné, že Liberec se stane místem dalších nejvyšších světových soutěží především v zimních sportech.

Kateřina Nyčová, výkonná ředitelka olympiády, informovala o zahájení, kde by měl být zapálen i olympijský oheň. Olympiády  EYOWF2011 se zúčastní na 1500 sportovců ze 46 zemí, kteří budou soutěžit v 28 disciplínách. Na tiskové konferenci pak výbor předvedl ukázku oblečení a medailí, které sportovci dostanou.

Reklama

Výběr článků

Načítám