Hlavní obsah

Liberec ušetří na energiích

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hromadný nákup elektřiny a zemního plynu na Českomoravské komoditní burze Kladno přinese městu Liberec a jeho příspěvkovým organizacím a akciovým společnostem významné úspory nákladů.

Článek

Oproti roku 2020 ušetří v následujících dvou letech 2021–2022 celkem 6,64 milionu Kč (bez DPH) za obchodovatelnou část ceny energií. V letošním roce vynaloží město Liberec za elektrickou energii přibližně 19,1 milionu Kč (bez DPH) a za plyn přibližně 9,4 milionu Kč (bez DPH).

„Koupili jsme nyní, ve vhodnou dobu, elektřinu a plyn na další dva roky pro většinu našich příspěvkových organizací a akciových společností, tedy školy, sportovní a úřední budovy či zoologickou a botanickou zahradu a další. I tentokrát se k Liberci ve sdruženém nákupu energií připojila řada okolních měst a obcí,“ uvedl primátor města Jaroslav Zámečník.

Silovou elektřinu nakoupila korporátní skupina za 1271 Kč/MWh bez DPH v hladině nízkého napětí a za 1299 Kč/MWh bez DPH v hladině vysokého napětí, čímž dosáhla až osmiprocentní úspory oproti letošnímu roku.

U maloodběru zemního plynu byla dosažena cena 435 Kč/MWh bez DPH a u velkoodběru 440 Kč/MWh bez DPH, což představuje úsporu až 22 procent. Rovněž jako u elektřiny se jedná o obchodovatelnou část ceny.

Vítězové tendru jsou EP ENERGY TRADING, a.s. a Pražská plynárenská, a.s.

Reklama

Výběr článků

Načítám