Hlavní obsah

Letošní ročník hudebního festivalu v Přeštěnicích chystá i karneval

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve dnech 26. a 27. června na pódiu festivalu v Přeštěnicích vystoupí např. Tatabojs, Chinaski, Aneta Langerová, Wohnout, Mňága a Žďorp, Jiří Schmitzer a spousta dalších.

Foto: archiv
Článek

Historie festivalu se datuje k roku 2001, kdy od nápadu zpestřit kulturní život v milevském kraji se akce ustálila pod názvem Open Air Musicfest Přeštěnice. Za tu dobu se zde vystřídalo spousta známých kapel jako např. Blue Effect, Krucipüsk, Laura a její tygři, Gaia Mesiah, či Čechomor - výčet by byl předlouhý.

A jelikož nedaleké Milevsko je spojeno i se známým masopustním karnevalým rejem, pořádaným Maškarním sdružením,  v sobotu ve 13 hodin vyrazí maskovaní návštěvníci do festivalového areálu, kde následně proběhne přehlídka maškar, k jejíž účasti jsou zváni samozřejmě i nečlenové sdružení, a to i motivací pořízením vstupenky na místě za předprodejní cenu, děti v maskách navíc mají vstup zdarma. Žádané jsou zejména převleky s hudební tématikou. 

Celý program, počínající festivalovým večírkem ve čtvrtek 25. června, najdete zde, a to pochopitelně s odkazy na informace o účinkujících, doplněných klipy. Samo místo konání jižních Čech méně znalým pak přiblíží tato mapka s popisem možností dopravy, parkování apod.

Vstupenky za zvýhodněné ceny jsou v předprodeji do 25. června, možno zakoupit jak online přes internet na obvyklých portálech, tak přímo v KD Milevsko nebo v místním infocentru. 

Festival má i svoji hymnu - nejedná se rozhodně o velkolepou symfonickou burácivou skladbu, leč optimistický song Slunce nad Přeštěnicí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám