Hlavní obsah

Léto skončilo a s ním i druhý ročník Letňáku – Léta pro Pražany na Střeleckém ostrově

Novinky, Tomáš Kopečný

Malostranská beseda se před týdnem po pěti měsících rozloučila se svou letní scénou na Střeleckém ostrově. Od května do září nabízela bohatou škálu aktivit od koncertů, tanečních večerů a DJ´s party na pontonu, přes filmové projekce až k charitativním akcím a těšila se nečekanému zájmu návštěvníků.

Foto: Letňák 2015 - Léto pro Pražany
Článek

Nejvíce lákal Hradišťan, Hladík s Mišíkem a program Divadelní pouti, který se do centra Prahy vrátil po 30 letech.

„Již po druhé jsme otevřeli naši letní scénu na Střeleckém ostrově a velmi nás těší, že letošní sezóna byla úspěšnější než ta předchozí. Opět jsme se snažili sestavit dramaturgii Letňáku tak, aby zasáhla co nejširší spektrum lidí a aby si každý v programu něco zajímavého a lákavého našel. Chtěl bych všem poděkovat za přízeň a slíbit, že se na všechny Pražany těšíme opět za rok,“ hodnotí 2. ročník Letňáku 2015 – Léta pro Pražany jeho mluvčí Tomáš Kopečný.

Hudební program se nesl ve znamení žánrové rozmanitosti a představily se jak mladé talenty, tak zkušené stálice. Velká scéna přivítala například Vladimíra Mišíka, Radima Hladíka, Hradišťan, Bratry Ebeny, Zrní, Precedens, Olympic a mnoho dalších hvězd. Na scéně Ponton se pak konala řada komornějších koncertů, které mísily styly od punku, rocku, popu, rapu, deephousu, přes blues, jazz, swing, až k popu a elektronice. 

„Návštěvnost na koncertech na Pontonu předčila všechna naše očekávání. DJ´s večery, taneční party i komornější koncerty nejrůznějších žánrů k létu rozhodně patří a jsme rádi, že naše plovoucí scéna byla v průběhu letošního Letňáku téměř pořád plná. Ponton skvěle doplňoval koncerty na Velké scéně.  Tam zase, co se týče návštěvnosti, excelovali Vladimír Mišík s Radimem Hladíkem nebo Hradišťan s jedinečným hostem Vlastou Redlem,“ doplnil Tomáš Kopečný.

Kromě hudební produkce čekala na návštěvníky řada filmových večerů. Letní kino se na Střelecký ostrov vrátilo po čtyřech letech a zpestřilo tak bohatou kulturní nabídku. Od května přes celé léto se promítaly české a vybrané zahraniční filmy - komediální, akční, kriminální, dokumentární, novinky i nestárnoucí klasiky. 

V rámci programu Letňáku 2015 – Léta pro Pražany dále proběhlo mnoho projektů a akcí s nejrůznější tematikou a jednou z nejúspěšnějších podle slov Kopečného byl zářijový křest knihy Divadelní pouť.

„Přivítal mnoho osobností a připomněl divadelně-kulturní fenomén poloviny a závěru 80. let 20. století. Skutečně to byl velký zážitek. Letňák však nebyl jen o zábavě, během léta jsme podpořili několik prospěšných akcí. Zmínil bych festival „Děkujeme, pokračujeme“, který podporoval Asistenci pro lidi s postižením, nebo charitativní projekt Můj nový život, věnující se onkologicky nemocným dětem a jejich rodičům,“ dodal Kopečný.

Reklama

Výběr článků

Načítám