Hlavní obsah

Letní tábory nejsou jen pro děti

Novinky, Eva Jenčíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již pošesté chystá Dům dětí a mládeže v Týništi nad Orlicí letní pobyt pro rodiny s dětmi, ať už pro rodiče, prarodiče nebo třeba tety. Každoročně na přelomu července a srpna připravujeme pro děti od 3 do 12 let a jejich doprovod týden plný zážitků, s programem motivovaným celotáborovou hrou.

Foto: Eva Jenčíková

Program je za skoro každého počasí, proč se taky deště bát? Tábor Ferda mravenec 2012.

Článek

V minulých letech jsme zažili např. Kostkovaný rok, tedy celý rok během týdne, kde se díky hodinám s jednou ručičkou velmi rychle střídala roční období. Jindy jsme prožili týden s Ferdou mravencem a jeho kamarády, broukem Pytlíkem a Beruškou. Ve vymyšlené zemi Haťapatlof jsme navštívili neuvěřitelné ostrovy plné fantazie a dostali jsme se i mezi loupežníky, tedy Rumcajse, Lotranda či Ronju. 

V loňském roce jsme objevili areál v Hořicích a pozvali rodinky na pobyt s trochu netradičním tématem: Umí prase lítat?, jehož název jsme si vypůjčili z jedné deskové hry. Nevěřili byste, kolik her, aktivit, výtvarných činností se dá na toto téma vymyslet, zrealizovat a užít si!

Letos se opět chystáme do táborového areálu v Hořicích a naše téma je Nesmírně vesmírné, tedy všechno, co se týká vesmíru, marťanů, planet, hvězd a především fantazie, protože s námi je dovoleno téměř vše.

Osvědčený harmonogram dne zůstává prakticky stejný, dopoledne odcházejí děti do okolního lesa s oddílovými vedoucími, zatímco rodiče mohou sportovat nebo odpočívat. Sporty a sportovní hry bývají vybírány tak, aby se mohli zapojit opravdu všichni, akční tatínci, pohodové maminky či neposedné babičky.

Po dobrém obědě a poledním klidu následuje výtvarná dílnička, na které vždycky bývá plno a po svačině společná velká odpolední hra, motivovaná tematicky. Po večeři je čas na drobné rodinné hry nebo sport, táboráček se zpíváním s kytarou a po večerce dětí pokračuje pro zájemce večerní program pro rodiče. Někdy velmi klidný a někdy velmi neklidný.

Občas samozřejmě klasický program narušíme nějakou speciální akcí, např. loni za námi přijela na návštěvu lektorka jógy smíchu, se kterou jsme se váleli na zemi celé odpoledne smíchy, nebo jsme využili nabídky provozovatelů areálu a vozili se na ponících.

Veškerý program je dobrovolný a kdykoliv si rodinky mohou vyrazit třeba na výlet nebo se věnovat vlastním činnostem. V areálu je pěkné zázemí pro menší děti, bazén a možnost zapůjčení sportovních potřeb. Ubytování je v chatičkách, jídlo bylo loni vynikající a sociální zázemí je také ve vyhovujícím stavu. K použití je hned u chatiček kuchyňka se základním vybavením. 

Tým vedoucích se již několik let nemění a rodinky s námi jezdí opakovaně. Dovolím si zde citovat některá hodnocení po skončení tábora:

„Zábava, zážitky, pohoda, aktivní odpočinek, čistá hlava...”

„Prima objednané počasí, bezva nálada, pestrý táborový program, kvalitní personální obsazení DDM... Veškeré činnosti jsou pro mě motivující, jak je možné aktivně trávit volný čas.”

Pokud tedy přemýšlíte, jak aktivně strávit letošní dovolenou s dětmi, nebo kam poslat babičku či dědečka s vnoučaty, podívejte se na naše fotografie z předchozích ročníků a přidejte se k nám. Termín letošního pobytu je 30. července - 6. srpna. Podrobnější informace dostanete na emailu ddmslunicko@seznam.cz nebo na tel.: 725435732.

Reklama

Výběr článků

Načítám