Hlavní obsah

Letní tábory mají různá témata, na některých se učí toleranci

Novinky, Tereza Schreiberová

Nejenom sport, indiánský život či pohádky mohou být tématem letních táborů. Zhruba desítka dětí ze Šumperka a okolí absolvovala letní tábor s tématem tolerance, multikultura a prevence rasismu či xenofobie. Hrami se učili poznávat české menšiny, ale také debatovali nad neduhy současné společnosti.

Foto: Pontis, o.p.s.

Nejenom vzdělávání a debaty byly na programu výjimečného letního tábora.

Článek

Na konci července byl uspořádán v Rekreačním středisku Dolní Bušínov zážitkový multikulturní program pro děti ze Šumperka a okolí.

Hlavní náplní pobytu byl multikulturní program s tématy prevence rasismu, odstraňování xenofobních předsudků, život s národnostními menšinami apod. Prakticky po celou dobu pobytu probíhaly besedy a semináře na různá témata týkající se multikultury. Vše bylo doplněno o zajímavé diskuze, soutěže a hry.

Zajímavou aktivitou pro účastníky akce byl připravený workshop bubnování. „Tuto aktivitu si děti velmi chválily a po zbytek tábora si prozpěvovaly indiánské písně, které se při bubnování zpívaly,“ řekl organizátor pobytu Martin Málek.

Celý pobyt byl také zpestřen pro děti atraktivními činnostmi, jako je opékání u táboráku, písničky s kytarou, návštěva lanového centra s trampolínou apod.

„Během celého pobytu byl nastaven bodový systém, který účastníky motivoval nejen k aktivitě a snaze dosáhnout nejlepších výsledků, ale také ke vzájemné úctě, spolupráci a slušnému chování k sobě navzájem,“ vyzdvihl motivační systém pobytu a jeho přínosy pro děti organizátor a lektor pobytu František Uhl.

Tento pobytový zážitkový program byl posledním realizovaným v rámci projektu „Znáš mě a znám já tebe?“, který byl kompletně hrazen z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Organizátoři však plánují obdobné akce a programy realizovat i po ukončení projektu.

Projekt probíhal od února 2010 do konce července 2011 a během této doby bylo uspořádáno několik podobných akcí.

Reklama

Výběr článků

Načítám