Hlavní obsah

Letní tábory mají různá témata, na některých se učí toleranci

Novinky, Tereza Schreiberová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejenom sport, indiánský život či pohádky mohou být tématem letních táborů. Zhruba desítka dětí ze Šumperka a okolí absolvovala letní tábor s tématem tolerance, multikultura a prevence rasismu či xenofobie. Hrami se učili poznávat české menšiny, ale také debatovali nad neduhy současné společnosti.

Foto: Pontis, o.p.s.

Nejenom vzdělávání a debaty byly na programu výjimečného letního tábora.

Článek

Na konci července byl uspořádán v Rekreačním středisku Dolní Bušínov zážitkový multikulturní program pro děti ze Šumperka a okolí.

Hlavní náplní pobytu byl multikulturní program s tématy prevence rasismu, odstraňování xenofobních předsudků, život s národnostními menšinami apod. Prakticky po celou dobu pobytu probíhaly besedy a semináře na různá témata týkající se multikultury. Vše bylo doplněno o zajímavé diskuze, soutěže a hry.

Zajímavou aktivitou pro účastníky akce byl připravený workshop bubnování. „Tuto aktivitu si děti velmi chválily a po zbytek tábora si prozpěvovaly indiánské písně, které se při bubnování zpívaly,“ řekl organizátor pobytu Martin Málek.

Celý pobyt byl také zpestřen pro děti atraktivními činnostmi, jako je opékání u táboráku, písničky s kytarou, návštěva lanového centra s trampolínou apod.

„Během celého pobytu byl nastaven bodový systém, který účastníky motivoval nejen k aktivitě a snaze dosáhnout nejlepších výsledků, ale také ke vzájemné úctě, spolupráci a slušnému chování k sobě navzájem,“ vyzdvihl motivační systém pobytu a jeho přínosy pro děti organizátor a lektor pobytu František Uhl.

Tento pobytový zážitkový program byl posledním realizovaným v rámci projektu „Znáš mě a znám já tebe?“, který byl kompletně hrazen z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Organizátoři však plánují obdobné akce a programy realizovat i po ukončení projektu.

Projekt probíhal od února 2010 do konce července 2011 a během této doby bylo uspořádáno několik podobných akcí.

Reklama

Výběr článků

Načítám