Hlavní obsah

Letní kino na Staré radnici zve v sobotu na Closely Watched Trains

Novinky, Jiří Smutný

V rámci letního promítání na nádvoří brněnské Staré radnice je v nabídce to nejlepší z české filmové tvorby od třicátých do sedmdesátých let. Z programu si lze vybrat filmy nejrůznějších žánrů od Ostře sledovaných vlaků přes Lásky jedné plavovlásky, Kladivo na čarodějnice nebo Extázi až po Sedmikrásky.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Unikátem budou projekce filmů na šestnáctimilimetrovém formátu, který z kin už prakticky vymizel. Tak bude uveden Jánošík a další tři snímky. Diváci se budou moci seznámit s historickou formou kinařského řemesla a s muzeální promítačkou.

Pro návštěvníky nerozumějící česky je připravena projekce deseti filmů s anglickými titulky. V programu jsou tyto filmy uvedeny dvojjazyčně, například O něčem jiném / Something Different.

V nejbližších dnech mohou diváci zhlédnout krátké filmy z Brněnské 16 (16. 7.), film Eva tropí hlouposti (17. 7.) nebo Ostře sledované vlaky / Closely Watched Trains (18. 7.).

Podrobný program na celé léto lze najít na www.gotobrno.cz/leto. V červenci začínají představení ve 21.30 hodin, v srpnu ve 21 hodin. Kapacita hlediště je 300 míst. Vstupenky lze zakoupit v předprodeji na Radnické 2 nebo na www.vstupenky.ticbrno.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám