Hlavní obsah

Lékařská knihovna Fakultní nemocnice u sv. Anny slaví Mezinárodní den darování knih

Novinky, Dana Lipovská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malý princ, Zmizelá, Svěrákovy Povídky a další knižní hity čekají na své nové majitele z řad zaměstnanců nemocnice v Lékařské knihovně FNUSA. Pestrou sbírku současné i klasické beletrie pro ně připravil personál knihovny v rámci Mezinárodního dne darování knih, který připadá právě na 14. únor.

Foto: archiv FNUSA
Článek

Knihy různých žánrů nashromáždil kolektiv knihovny pro tento pilotní ročník z vlastních zdrojů.

„Pokud se akce vyvede a bude zájem, rádi bychom příští rok darování knih zopakovali a zapojili do něj i další zaměstnance nemocnice,” uvedla vedoucí Lékařské knihovny Jitka Löscherová a dodala, že během první hodiny akce se pro knížku stavilo už asi dvacet lidí.

Knihovníci pro zájemce připravili také ručně vyráběné záložky a kartičky k věnování. Pokud se tak někdo rozhodne knížku rovnou darovat dál – ať už v rámci Mezinárodního dne darování knih nebo oslav sv. Valentýna –, může do ní přiložit i svůj vzkaz.

Vybrat si z široké nabídky knih mohou zaměstnanci až do odpoledních hodin, nerozebrané tituly budou k dispozici ještě v pondělí a úterý. Zbytek literatury knihovna daruje DobroCentru sv. Anny, které knížky využije při čase tráveném s hospitalizovanými pacienty nemocnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám