Hlavní obsah

Legendární Uriah Heep zahrají v ostravském klubu Garage

Novinky, Jiří Janda

Ojedinělý koncert v klubovém prostoru zažijí v ostravském klubu Garage. Legendární skupina Uriah Heep tam vystoupí 4. prosince.

Článek

V minulosti byli Uriah Heep jednou z mála západních kapel, která v Ostravě vystoupila ještě za minulého režimu (prosInec 1987). Tentokrát však nezahraje v hale, ale potěší své příznivce exkluzivním koncertem v klubu. V Ostravě-Martinově, kde sídlí klub Garage, se může několik set šťastných potkat s legendární kapelou tváří v tvář, což je v případě velkých hal je nemožné.

Kapela, která stále vydává nová alba a nežije jen z minulé slávy, hraje podle ohlasů z turné ve skvělé formě. Ostravští fanoušci a lidé z okolí se mají tedy nač 4. prosince od 20 hodin těšit.

Skupina Uriah Heep vznikla v listopadu 1969. Pojmenovala se podle záporné postavy románu Charlese Dickense David Coperfield Uriáše Heepa.

Uriah Heep do letošního roku vydali 23 studiových desek a prodali po celém světě přes 30 miliónů kopií svých alb. Uriah Heep jsou spolu s Deep Purple a Black Sabbath jedním ze tří základních pilířů světového hard rocku. Při tvorbě repertoáru je pro Uriah Heep typický především důraz na melodickou linku písní a použití vícehlasých doprovodných vokálů.

U nás je zřejmě nejznámější písní Uriah Heep skladba Lady In black, kterou zpěvák Aleš Brichta opatřil českým textem s názvem Slečna závist a nahrál spolu se skupinou Arakain.

Zpěvák Uriah Heep Bernie Shaw se v posledních letech snaží naučit alespoň základům češtiny. Jeho o 19 let mladší manželka Radka pochází z Uherského Brodu a s Berniem se seznámila v Londýně, kde pro kapelu jako textilní výtvarnice navrhovala kostýmy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám