Hlavní obsah

Legendární hornolidečská rocková kapela Devon Perpetuum pokřtí nové album

Novinky, Ludmila Brousilová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pořadí již třetí album představí skupina Devon Perpetuum svých fanouškům v sobotu 28. května během rockové Přehlídky lidčanských kapel. Jmenuje se "Pomalu-Pomalu 2015" a je na něm zachycena tvorba za posledních sedm let.

Foto: Ludmila Brousilová

Zleva: Jan Slovák, Antonín Don Fojtů, Pavel Ferenc Janáč, Jan Vojta Fojtů a Jindra Houdek

Článek

Kapela Devon Perpetuum si během svojí dvaačtyřicetileté hudební dráhy prošla několika změny v názvu a sestavě členů. Má na svém kontě desítky písní a tři zvukové alba. Album "Nic není, jak se zdá" natočila před deseti lety, druhé CD s názvem "Iluze" spatřilo svět v roce 2009. Poslední album "Pomalu-Pomalu 2015"pokřtí čtveřice rockerů v sobotu večer.

„Jde o vlastní skladby, které vznikají buď ze šuplíkových nápadů, nebo z nápadů nových, které přicházejí podle aktuálních nálad, pocitů a prožitků,” popisuje vznik alba kytarista Jan Slovák, který je současně autorem hudby a textů na novém CD.

Album skupina natáčela ve slavičínském studiu a  je na něm dvanáct písní. „Jsou to skladby zcela nové, usedlejší, pomalé, ale i romantické. A také ty, které se nám nepodařilo dostat na předešlé CD,” vysvětluje frontman kapely Antonín Fojtů.

Křest "naživo" před zraky fanoušků se odehraje po dvaadvacáté hodině v rámci hodinového vystoupení skupiny Devon Perpetuum na Přehlídce lidčanských kapel. Rockeři hrají ve složení  Antonín Don Fojtů, Pavel Ferenc Janáč, Jindra Houdek, Jan Vojta Fojtů a Jan Slovák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám