Hlavní obsah

Legendární filmové melodie zazní v Klubu Starý pivovar v Kroměříži

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Církevní základní škola v Kroměříži pořádá v rámci oslav 25. výročí založení koncert Staré filmové melodie. Program, ve kterém účinkují Jiří Bartoň, Marie Drkulová a Romana Blažková, proběhne v pondělí 13. května od 18 hodin v sále Klubu Starý pivovar v Kroměříži.

Foto: archiv autora

Protagonisté komorního pořadu Staré filmové melodie.

Článek

Staré filmové písničky v podání herce a šansoniéra Jiřího Bartoně, klavírní doprovod Marie Drkulové a moderace i drobné herecké etudy Romany Blažkové - to jsou hlavní atributy hudebního pořadu, který viděli a slyšeli už na několika místech v republice, naposledy v březnu v Olomouci.

Komorně laděný pořad, v němž je dán prostor málem zapomenutým písničkovým pokladům, ale i zajímavému a jiskřivému povídání vtipně propojenému s krátkými filmovými dialogy, může mnohé okouzlit, a to nejen filmové fajnšmekry.

Ostatně, není to tak dlouho, co byl uveden i na festivalu Dobrušská filmová klapka, kde se setkal s velkým úspěchem.  

Stojí za tím nejen um, sametový hlas a charisma Jiřího Bartoně, který má mimochodem za sebou bezmála dvacetiletou divadelní dráhu a řadu rolí v televizních filmech a seriálech, ale i dobře zvolená dramaturgie, "vymazlené" spojovací texty mezi písněmi a očividně radostná spolupráce všech tří účinkujících na jevišti.

Hlavnímu protagonistovi přitom zdárně sekunduje moderátorka Romana Blažková, která s ním rozehrává i několik krátkých dialogů, což celý pořad jen osvěží.

Písně z filmů z padesátých až sedmdesátých let (vedle skladby Modrá zem z amerického filmu Půlnoční kovboj zaznívají především melodie z českých filmů jako Roztržka, Začít znova, Ztracená tvář, Limonádový Joe, Mučedníci lásky, Lásky mezi kapkami deště nebo Den pro mou lásku), jsou prokládány historkami a zajímavými informacemi týkajícími se toho či onoho filmu.

Na programu jsou i dvě písně, které v žádném filmu nezazněly, a to Suchého písnička Sněhová vločka, anebo šanson Max, který je poctou všem klavíristům z éry, kdy film byl ještě němý. 

Všichni tři účinkující tvoří kompaktní trio, přitom se neznají dlouho. Jiří Bartoň je zdatný profesionál - herec, zpěvák a v neposlední míře i filmový historik, talentovaná Marie Drkulová je studentkou posledního ročníku Konzervatoře P. J. Vejvanovského Kroměříž a učitelka Romana Blažková je zkušenou herečkou i režisérkou už dlouho oceňovaného Divadelního spolku Kroměříž.

Hudební pořad Staré filmové melodie, který se stane 13. května součástí oslav Církevní základní školy v Kroměříži, bude zároveň určen i pro širokou veřejnost.

Reklama

Výběr článků

Načítám