Hlavní obsah

Lázeňskou sezónu v Luhačovicích zahájí 6. května, těší se i na Lucii Bílou

Novinky, Denisa Ižová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní lázeňská sezóna v Lázních Luhačovice začne třídenním pásmem programů v pátek až neděli 6. - 8. května. Směs zábavy a pestrých zážitků okoření v pátek v sálu Rondo v MěDK Elektra koncert nejpopulárnější české zpěvačky Lucie Bílé.

Foto: Denisa Ižová

Ilustrační foto z minulých ročníků - koncert Hudby Hradní stráže a Policie ČR.

Článek

Na sobotu je připravený různorodý a zábavný program pro děti i dospělé v parku a na Lázeňském náměstí. Nebude chybět ani přímý přenos rozhlasového pořadu Tobogan a jarmark lidových řemesel.

Posvěcení pramenů se uskuteční v neděli dopoledne, hned po slavnostní mši svaté v kostele svaté Rodiny. Trasa povede od pramene svatého Josefa přes Ottovku až ke kapli svaté Alžběty. Po celé dopoledne ožije lázeňský park vystoupeními folklorních souborů u pramenů, které se následně představí v hlavním odpoledním programu v 15.00 hod. na Lázeňském náměstí. Programy jsou volně přístupné veřejnosti. Informoval o tom Jiří Dědek, výkonný ředitel Lázní Luhačovice, a. s.

„Součástí nedělního programu bude také vyhlášení vítěze designérské soutěže Luhačovický lázeňský pohárek 2016. Při zahájení sezóny lázně očekávají tradičně vysokou účast lázeňských hostů, stovek návštěvníků z okolí a slovenských návštěvníků, kteří to sem nemají daleko. Hlavní lázeňské kapacity jsou na tento termín vyprodány,“ řekl Jiří Dědek.

Lázně Luhačovice i letos očekávají úspěšnou sezónu a návštěvnost, která se ustálila v posledních dvou letech na víc než 33 000 klientů. Lázně připravují v Lázeňském divadle celou řadu pořadů dramatického i hudebního žánru, k nimž patří prestižní Festival Janáček a Luhačovice.

Letošní jubilejní 25. ročník (11. - 15. 7.) zahájí Janáčkova opera Její pastorkyňa, kterou uvede 11. 7. na Lázeňském náměstí pod taktovkou dirigenta Petra Šumníka Slezské divadlo Opava. Hosté se mohou těšit i na světově proslulou sopranistku Evu Urbanovou se slovenským tenoristou Peterem Bergerem, nejlepšího českého klavíristu Iva Kahánka, vynikajícího hobojistu Viléma Veverku, nejvýraznějšího interpreta své generace houslistu Josefa Špačka, komorní orchestr Czech Virtuosi a Janáčkův komorní orchestr.

Velké pozornosti a oblíbenosti se také těší Akademie Václava Hudečka, která letos vstoupí do svého 20. ročníku (1. - 12. 8.). Na zahajovacím koncertu vystoupí držitelka ceny Thálie v roce 2007 sopranistka Anda-Louise Bogza.

Své stálé příznivce má přehlídka komorní divadelní tvorby Divadelní Luhačovice, jejíž kmotrem letos bude herec Roman Zach. Termín přehlídky je od 21. do 27. srpna. Stálé místo v Luhačovicích má také řezbářské sympozium Krása v dřevě ukrytá, jehož termín bude od 6. do 11. června.

Prodloužený víkend od 16. do 18. června bude již počtvrté patřit Luhačovické divadelní sešlosti, při které se představí tři amatérské divadelní soubory-Divadelní soubor Masarykova gymnázia Vsetín, slovenské Divadlo na hambálku z Malacek a Divadelní soubor Mrsťa Prsťa z Kouřimi.  Od 7. do 10. září rozezní Luhačovice krásná a měkká slovenština při 4. ročníku Dnů slovenské kultury, při kterém se představí jak slovenské divadlo, tak i folklorní soubor anebo swingový orchestr Fats Jazz Band.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám