Hlavní obsah

Lávku přes Chrudimku v Pardubicích na devět dní uzavřou

Novinky, Redakce Novinky.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dřevěný mostek přes řeku Chrudimku na Vinici pod nemocnicí v Pardubicích, který je hojně užíván chodci i cyklisty, čeká kvůli havarijnímu stavu rozsáhlá rekonstrukce.

Článek

Lidé tak budou muset místo poničené lávky v několika příštích dnech využít nedalekého mostu u Ideonu.

„Lávka je v havarijním stavu, v jejím dřevěném povrchu jsou díry, takže ji musíme zcela uzavřít a opravit,“ uvedla Helena Kubů z odboru majetku a investic pardubického magistrátu. „V okolí mostu, u všech jeho příjezdových cest, stojí od pondělí tabule upozorňující na plánovanou uzavírku. Od pátku 24. září začnou na mostě přípravné práce, v pondělí se pak most na devět dnů zcela uzavře. Uzavírku plánujeme do 5. října,“ upřesnila Kubů.

Všichni, kteří most využívají na cestě z Višňovky do Pardubiček, se tak budou muset dostat přes řeku až po sousedním mostě mezi Bubeníkovými sady a Sokolovnou. Odměnou za jejich trpělivost bude mostek v novém, znovu dřevěném kabátě.

„Lávku čeká výměna dřevěné mostovky a dřevěných obrubníků, nové dřevo bude naimpregnováno. Nového nátěru se dočkají také nosné ocelové konstrukce. Za kompletní rekonstrukci město zaplatí 1 140 000 korun,“ dodala Kubů. (ren)

Reklama

Výběr článků

Načítám