Hlavní obsah

Labuť je nový pohárek Lázní Luhačovice pro sezónu 2018

Novinky, Denisa Ižová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V uplynulých dvou sezónách se dostalo oblibě unikátnímu lázeňskému pohárku Nectarium, který byl vybrán porotou jako vítěz designerské soutěže. Následně byl představen i v různých barevných variantách. V letošní sezóně přicházejí lázně s novým pohárkem s názvem Labuť.

Foto: Lázně Luhačovice

Labuť

Článek

Jeho autorem je zkušení český designer Daniel Piršč, kterého návrh byl také ve finále designerské soutěže a získal největší přízeň veřejnosti. Informoval o tom Jiří Dědek, výkonný ředitel Lázní Luhačovice, a. s.

Inspirací autora byl dlouhý labutí krk, který je tvarován do písmena S. Tento motiv inspiroval také slavného architekta Dušana Jurkoviče a můžeme ho pozorovat například i na hlavním vstupu do luhačovického hotelu Jurkovičův dům. Podstatu designu nejlépe vystihuje sám autor: „V našem světě všechno dávno existuje, jen se to zdá být skryté…“

Oba pohárky - Labuť i Nectarium lze zakoupit v zařízeních společnosti Lázně Luhačovice. K dispozici jsou také v dárkovém balení. Pití z lázeňského pohárku není jen záležitostí módy, ale umožňuje kontrolovat vypité množství a zároveň užívat vodu v malých dávkách, což je pro její vstřebávání velice důležité. Pitná kúra je základem lázeňské léčby v Luhačovicích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám