Hlavní obsah

Kvalifikujte se v Olympijském parku a skočte si s mistry světa na mini můstku

Novinky, Radim Kašpar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všichni příznivci skoku na lyžích, kteří chtějí změřit síly s legendami i současnými esy tohoto sportu, mohou začít chystat obyčejné sjezdové lyže. Unikátní projekt Open World Cup je beneficí Jakuba Jandy, která umožní amatérům absolvovat na sněhovém minimůstku jeden závod se světovou špičkou.

Foto: Archiv Jakuba Jandy

Ilustrační foto

Článek

Celý seriál startuje již 12. února v Praze na Letné v rámci Olympijského parku. 

„Z kvalifikace postupují do finále se světovými esy všichni její účastníci,” vysvětlil pořadatel akce Vlastimil Blaťák z nadace LucyTeam. „Kromě dobročinnosti je také cílem vrátit tento krásný sport masám, a tato akce by popularizaci skoku mohla výrazně napomoci,” myslí si.

Účast na finále potvrdili mimo jiné Janne Ahonen se synem, Pavel Ploc a Jiří Parma, kompletní současná česká špička, počítá se i s účastí Adama Malysze.

„V únoru a březnu se chystají kvalifikace v areálech Smrťák v Jeseníku, Králičák v Hynčicích pod Sušinou, nebo Karlov pro všechny zájemce,” doplnil Roman Štěpánek z pořádající agentury RPSC ideas. Mimo oblast Jeseníků proběhne kvalifikační klání v březnu také v hlavním městě českého lyžování, v Novém Městě na Moravě. Přesný rozpis kvalifikací i finále je k dispozici na webu akce www.openworldcup.cz.

Důvodem k pořádání celého podniku je pomoc šestiletému Dominikovi Březinovi ze Šumperka. „Hlavním cílem a posláním LucyTeamu je zakoupení dětského inkubátoru nemocnici. Ten ale v plné výbavě stojí asi dva a půl miliónu korun, a takový rozpočet letos mít zřejmě nebudeme. Proto volíme pomoc konkrétnímu dítěti s velmi závažným neurologickým postižením,” řekl duchovní otec akce Vlastimil Blaťák.

„Zažil jsem sám před lety situaci, kdy moji těžce postižené dceři hrozilo pár týdnů po narození, že bude kvůli malému počtu těchto přístrojů od inkubátoru odpojena," dodal Blaťák.

Jeho občanské sdružení LucyTeam, které s pomocí amatérských i profesionálních sportovců včetně Jandy shání peníze na inkubátor, je spolu s agenturou RPSC ideas hlavním organizátorem závodů.

Finále za účasti světové špičky je naplánováno na konec března v jednom z nejmodernějších ski a relax areálu v České republice - na Dolní Moravě

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám