Hlavní obsah

Kvalifikace na Mistrovství ČR 2012 ve stolním hokeji se uzavřela

Novinky, Tomáš Vítámvás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 3. listopadu se v Praze konal letošní poslední turnaj Českého poháru. Turnaje kategorie ČP 36 se tentokrát zúčastnilo až překvapivě velké množství stolních hokejistů.

Foto: Tomáš Vítámvás

VII. pohár zakladatelů - Praha, 3. listopadu 2012

Článek

Letos se kvalifikace na Mistrovství ČR hraje novým systémem teprve podruhé. Aby se hráč mohl kvalifikovat, potřebuje získat co nejlepší body ze tří turnajů kategorie ČP 36 a ze dvou turnajů kategorií nižších. A tak mnozí hráči těsně před koncem sezony měli pouze dva odehrané turnaje kategorie ČP 36 a jiní se chtěli pokusit své horší body z předchozích turnajů sezony opravit. To tedy přivedlo na ZŠ U Roháčových kasáren v Praze celkem 92 účastníků.

Z hráčů BHL ZEKATEL Žďár nad Sázavou měli jistou účast na závěrečném turnaji Mistrovství ČR 2012 v Praze ještě před turnajem Vojtěch Ludvík a Martina Bartuňková. Robinu Homolkovi pak stačila tři kola turnaje a bylo jisté, že jeho soupeři jej již o postup připravit nemohou, jelikož prohráli svá klíčová utkání.

V kategorii muži se Jan Vítámvás pokusil udržet postup i navzdory nízkým bodům z malých turnajů. To se mu nakonec relativně podařilo, ačkoliv 27. místo v turnaji stačilo pouze na pozici náhradníka. Mnohem horší pozici měl Tomáš Vítámvás, který by se musel probojovat na medailové příčky, aby měl vůbec teoretickou šanci na postup na MČR. Jeho plány však brzy poznaly trhlinu, když prohrál s Jirkou Nakládalem a tak zbyl náhradní plán, porazit co nejvíce soupeřů bratra Jana Vítámváse, aby byla uhájena jeho postupová pozice v kvalifikaci.

V kategorii starších žáků stačila Martinu Bednářovi pouhá účast k potvrzení jeho premiérovému postupu na Mistrovství ČR. Podobně si přijela potvrdit svoji pozici mezi kvalifikovanými Marcela Kabrdová.

V kategorii žen však bylo ve hře ještě vítězství Petry Zajíčkové v Českém poháru. V její neprospěch však hráli roli nízké body z malých turnajů. A tak bylo již před turnajem hodně pravděpodobné, že oprava malých bodů Milady Foltýnové z Peček z velkého turnaje bude daleko jednodušší než v případě Zajíčkové, která by potřebovala být nejhůře do třicítky. Nakonec sice Zajíčková svůj bodový zisk z předchozích turnajů vylepšila, ale na Foltýnovou to nestačilo a tak se z vítězství v Českém poháru kategorie žen může radovat Foltýnová. Zajíčková však kvalifikaci MČR ukončila na perfektní druhé příčce.

Ačkoliv byl tentokrát turnaj oproti zvyklostem delší, jelikož došlo k poruše tiskárny, dokázali si nejlépe nejen s časem ale především v utkáních se svými soupeři poradit Kamil Blažek z Mostu a Marek Furch z Uherčic. Finálové utkání lépe zvládl Furch, který tak navázal na své vítězství z předchozího víkendu, kde vybojoval zlato také na turnaji ČP 12 v Orlovně v Brně Bohunicích. Třetím se stal Jaroslav Frankl z Brna.

Nejlepší žena - Petra Mátlová (BHC Radošovice)

Nejlepší žena - Petra Mátlová (BHC Radošovice) Nejlepší junior - Ondřej Müller (AB Stain Most)

Nejlepší žena - Petra Mátlová (BHC Radošovice) Nejlepší junior - Ondřej Müller (AB Stain Most) Nejlepší žák - Tomáš Sýkora (StarColor Litvínov)

Nejlepší mladší žák - Adam Syrůček (Saints Pečky)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám