Hlavní obsah

Kůň srážku s dodávkou nepřežil, zraněnou jezdkyni transportoval vrtulník do nemocnice

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

S koněm se v pondělí 6. srpna okolo osmé hodiny ranní v místní části Valašského Meziříčí Juřinka střetlo dodávkové vozidlo. Pro těžce zraněnou dívku přiletěl vrtulník a transportoval ji do nemocnice. Řidič auta vyvázl bez zranění.

Foto: HZS Zlínského kraje

Článek

„Jednadvacetiletý řidič dodávky projížděl jednou ze zatáček, když se před ním objevili dva koně s jezdci. Srážce již nedokázal zabránit a do jednoho z koní narazil. Dívka, která na něm jela, utrpěla vážná poranění, jež si vyžádala letecký transport do ostravské nemocnice. Starší šestadvacetiletá jezdkyně na druhém koni také upadla, ale její zranění by neměla být nijak vážná,“ informoval dnes policejní mluvčí Petr Jaroš.

Konkrétní příčina této nehody a samozřejmě i míra zavinění jednotlivých účastníků je v současné době předmětem šetření vsetínských policistů.

„K nehodě okamžitě vyjela i jednotka profesionálních hasičů ze stanice Valašské Meziříčí. Hasiči po příjezdu upřesnili, že po srážce s dodávkou jeden kůň na místě uhynul. Zajistili místo nehody a pomohli s ošetřením a naložením zraněných osob do vrtulníku a do sanitky. K události povolal velitel zásahu specialistu z PIT týmu HZS kraje, který poskytnul přítomným osobám posttraumatickou péči,“ sdělil Pavel Řezníček z HZS Zlínského kraje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám