Hlavní obsah

Kulturní zařízení ve Valašském Meziříčí nabídne Buty, Lenku Dusilovou, Arakain i Majáles

Novinky, Ondřej Smolka

Druhá polovina sezóny bude v Kulturním zařízení města Valašského Meziříčí ve znamení velkých koncertů a známých jmen. První vlaštovkou z hudebního hnízda bude kapela Buty následována Lenkou Dusilovou & Baromantikou. V dubnu vystoupí Arakain s Lucií Bílou a známé už je také datum 4. ročníku Majálesu.

Foto: Promo Lenka Dusilová

Lenka Dusilová s Baromantikou představí své autorské album V hodině smrti.

Článek

Ostravská kapela Buty v čele s Radkem Pastrňákem přijede do Valašského Meziříčí po třech letech od vystoupení na prvním ročníku Majálesu. Koncert byl původně naplánovaný na konec ledna, ale z technických důvodů byl přesunut na čtvrtek 12. února.

Loňská laureátka ceny Anděl v kategorii Zpěvačka roku, Lenka Dusilová přijede se svou kapelou Baromantika ve složení Beata Hlavenková, Patrick Karpentski, Viliam Béreš a Martin Novák v sobotu 21. února do M-klubu představit skladby z nejnovějšího alba V hodině smrti.

„Koncert doplní známá slovenská kapela Longital, jež v současné době vystupuje v triu s bubeníkem a pianistou Mariánem Slávkem. Návštěvníci tak budou mít poprvé možnost vidět toto duo v triu,“ prozradil Ondřej Smolka, PR Manager Kulturního zařízení města Valašského Meziříčí.

Přijede také legendární Arakain

Hudební senzací tohoto jara je bezpodmínečně spojení legendy české metalové scény, kapely Arakain, a nejpopulárnější české zpěvačky Lucie Bílé. Po třech letech se opět setkají na jednom pódiu a naváží tak na veleúspěšné výroční turné Arakain XXX.

„Toto skvělé spojení si budou moci vychutnat fanoušci ve Valašském Meziříčí ve středu 8. dubna ve velkém sále Kulturního zařízení, kde představí exkluzivní program složený s nejžádanějších hitů kapely a také novinky speciálně vytvořené pro nové turné,“ dodal Smolka.

Dva dny po koncertu Arakainu, v pátek 10. dubna, se do sklepení M-klubu vřítí slovenská neřízená střela v podobě skupiny Horkýže Slíže. Jejich koncert je už ale vyprodán.

Necelý měsíc na to Kulturní zařízení zahájí festivalovou sezónu. Čtvrtý ročník meziříčského Majálesu 2015 letos padne na sobotu 9. května. „Celý program Majálesu je teprve v řešení, ale už teď s jistotou víme, že vystoupí jedna z nejzábavnějších českých kapel Děda Mládek Illegal Band a banjopunkoví turbošansonisti Poletíme?, kteří společně na podzim loňského roku absolvovali úspěšné Bandžo Túr,“ informoval Smolka.

„Předprodej vstupenek na tyto akce jsme již spustili začátkem ledna a jsou k dostání v Turistickém informačním centru ve Valašském Meziříčí a také online na stránkách Kulturního zařízení www.kzvalmez.cz,” dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám