Hlavní obsah

Kufrovat lze na Chaloupkách u Kněžic i na Krátké u Sněžného

Novinky, Pavel Ratkovský

Prožít radost z nálezu lampionu uprostřed zimního lesa, procvičit si svůj orientační smysl a protáhnout si celé tělo na čerstvém vzduchu po dnech svátečního hodování. To vše nabízejí Chaloupky v závěru roku na tradičním malém orientačním běhu u Kněžic a na Krátké.

Foto: Chaloupky o.p.s.

Chaloupecké kufrování zvládnou i ti nejmenší

Článek

„Jde o seznámení s orientačním během, sportem šetrným k přírodě,“ přibližuje akci jedna z organizátorek Marie Rajnošková. „Nejedná se o žádný oficiální závod, ale kdo bude chtít, tomu čas rádi změříme. Jde spíše o to, aby si příchozí zkusili podle zákresu na speciální mapě obejít či oběhnout trasu dle vlastního výběru. Nestanovujeme žádné věkové či výkonnostní kategorie, přijít může opravdu každý, od malých dětí až po nejmoudřejší kmety. Nouze o dobrodružství při tzv. kufrování neboli bloudění podle mapy určitě nebude,“ dodala Marie Rajnošková.

Kufrovat se bude na dvou místech Vysočiny. V úterý 27. prosince v lesích v bezprostředním okolí střediska Chaloupky u Kněžic a v pátek 30. prosince ve Žďárských vrších se zázemím v obci Krátká u Sněžného.

„Tam vzniká ve statku č. p. 2 za kapličkou Dům přírody Žďárských vrchů, který bude zároveň dalším pracovištěm Chaloupek,“ vysvětlila Rajnošková. „Kufrovat budeme jednak pod skalním útvarem Dráteník a kontroly rozmístíme i přímo ve Vesnické památkové rezervaci Krátká,“ upřesnila.

Na obou místech lze odstartovat kdykoli v době od 10 do 13.30 hodin po zaplacení startovného ve výši 35 Kč. Pro účastníky je zajištěno občerstvení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám