Hlavní obsah

Kroměříž letos promine poplatek za restaurační zahrádky

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kroměřížská radnice letos promine místní poplatek za užívání veřejného prostranství, který vybírá od provozovatelů restaurací, hostinců, kaváren či cukráren za takzvané zahrádky.

Foto: Město Kroměříž

Ilustrační foto

Článek

„Chceme tak zmírnit dopad na provozovatele těchto zařízení, který měla opatření státu přijatá v souvislosti s šířením koronaviru,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Podle vyhlášky o místních poplatcích město za restaurační zahrádky vybírá dvě koruny za metr čtvereční a den. Podle vedoucího odboru služeb Lamberta Hanzala loni podnikatelé tento poplatek platili za užívání veřejného prostranství pro 19 restauračních zahrádek.

Město se podnikatelům postiženým opatřeními proti šíření nákazy koronavirem snaží pomoc i jinak. Pro podnikatele působící v pronajatých prostorách na území města, kterých se dotklo povinné uzavření provozoven na základě opatření vlády, zastupitelé uvolnili tři miliony korun. Žádosti lze podávat do neděle 10. května.

Veškeré informace o programu najdou podnikatelé na odkazu https://koronavir.mesto-kromeriz.cz/program-podpory-podnikatelu/.

Radnice už dříve rozhodla o odložení splátek nájemného podnikatelům, kteří působí v městských prostorách a jejichž činnost byla přímo dotčena omezením provozu v souvislosti s opatřeními státu proti šíření nákazy koronavirem.

Radní schválili, že subjektům, které si pronajímají nebytové prostory města za účelem provozování činností na základě živnostenského oprávnění, odloží splátky s platností od 1. dubna 2020 do doby ukončení nouzového stavu.

Podle starosty se vedení města bude situací podnikatelů, kteří si pronajímají městské prostory, ještě zabývat.

Reklama

Výběr článků

Načítám