Hlavní obsah

Krocení literární múzy – start pro začínající spisovatele a spisovatelky

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rajhradský Památník písemnictví na Moravě jako každoročně připravil i letos semináře s názvem Krocení literární múzy. Určeny jsou zájemcům o tvůrčí psaní v rozmezí od 12 do 19 let.

Článek

V průběhu měsíce února, se uskuteční ve školách, knihovnách a muzeích čtrnácti moravských měst. Představují doprovodný program literární soutěže Skrytá paměť Moravy, kterou letos již desátý rok organizuje Jihomoravský kraj.

Bezplatné semináře, určené jednotlivcům i školním kolektivům, mají podobu tvořivých setkání. „Spisovatelskou profesi“ si v minulém roce vyzkoušelo 749 žáků a studentů. Téma letošní Skryté paměti Moravy Náhody neexistují je zajímavé a slibuje bohatou žeň v podobě zajímavých příspěvků. Odborná porota v minulém roce posuzovala 192 soutěžních prací, šest nejúspěšnějších již našlo svůj publikační prostor v příloze Sborníku Muzea Brněnska.

Hravé semináře, šedesátiminutové pro žáky základních škol a devadesátiminutové pro středoškoláky, plné tvořivých podnětů, povedou lektoři z Památníku písemnictví na Moravě.

Přehled míst naleznou zájemci na webu: www.muzeumbrnenska.cz. Počet účastníků jednoho kurzu je omezen na 20 osob, jednotlivci, školní i zájmové kolektivy mohou využít tel. 547 229 932 nebo e-mail: pamet@muzeumbrnenska.cz. Je nutné se přihlásit co nejdříve.

Reklama

Výběr článků

Načítám