Hlavní obsah

Křižovatka U Rady ve Frýdku-Místku má vylepšené semafory

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Město Frýdek-Místek nechalo upravit světelné signalizační zařízení na křižovatce ulic Ostravská, Opletala a 17. listopadu v Místku, která se řadí k nejfrekventovanějším ve městě. Nyní je první křižovatkou ve městě, která umožňuje plynulý průjezd v nočních hodinách a je vybavena i videodetekcí cyklistů.

Foto: Jana Matějíková

semafor

Článek

Křižovatka U Rady prošla velkou úpravou v roce 2014, kdy byly modernizované veškeré prvky světelného signalizačního zařízení, a to stožáry, návěstí, řadič, kabely a smyčky. Letos zaměstnanci technických služeb provedli na semaforech další vylepšení.

„Do všech čtyř ramen křižovatky jsme přidali vzdálenější indukční smyčky tak, aby v nočním provozu mohli řidiči plynule křižovatkou projíždět při rychlosti 50 kilometrů za hodinu. Zároveň jsme spustili videodetekci cyklistů a motocyklistů, a to proto, že indukční smyčky nedetekují nemagnetické kovy, z nichž jsou tyto dopravní prostředky většinou vyráběny. Pomocí nově instalovaných kamer je na křižovatce snímán dojezd účastníků silničního provozu před stop čáru, a tím je zajištěna plynulost dopravy,“ vysvětlil Jaromír Kohut, předseda představenstva TS a. s.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám