Hlavní obsah

Křivoklát nabízí o prázdninách výstavu památek, ukázky práce kata i lukostřelbu

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Také pro tuto sezónu připravil hrad Křivoklát tradiční ukázky z řemesla kata, střelby z kuše a luku i stálé výstavy mistrů řezbářů a kočárků. Novinkou je putovní výstava nejkrásnějších památek ze zemí Evropské unie.

Foto: hrad Křivoklát
Článek

Hrad Křivoklát je jednou z nejnavštěvovanějších památek v ČR. Pro své návštěvníky připravil i o těchto prázdninách celou řadu akcí a výstav. A také koncerty hudebních skupin - v pátek 20. července kupř. vystoupí skupina Nezmaři.

Zájemci se mohou podívat i na oblíbené večerní prohlídky s divadelním představením, jehož hlavním hrdinou je alchymista Edward Kelley, který ve vězení hradu Křivoklát pobýval v době vlády Rudolfa II. Každou sobotu a neděli návštěvníci zhlédnou ukázky práce kata a každý den i ukázky střelby z luků či kuší.

Prohlédnout si zde mohou i stále výstavy, mezi něž patří výstava děl mistrů řezbářů z každoročního setkání nazvaného Křivořezání, které se tento rok uskuteční 30. července až 4. srpna. Poprvé letos uvidí také unikátní výstavu nejkrásnějších památek ze zemí EU.      

Putovní výstavu fotografií nejkrásnějších míst světa s názvem Poznej světové dědictví UNESCO najdou návštěvníci hradu v části nazvané Galerii Lednice. Jde již o  10. ročník této putovní výstavy fotografií z nejkrásnějších míst světa z prestižního Seznamu světového kulturního a přírodního dědictví pod záštitou České komise pro UNESCO, která se prezentuje veřejnosti ve spolupráci s Národním památkovým ústavem na českých hradech, zámcích a národních památkách. Je  věnovaná 40. výročí podpisu Úmluvy o ochraně světového dědictví.

"Na Křivoklátě je kolekce fotografií historického Salcburku, památek Švýcarska, Slovenska, exotické Asie, ale i některé světové skvosty jako Galapágy, Yellowstonský národní park nebo Machu Picchu v Peru," uvedla Milena Blažková, autorka projektu z produkce MEDIA IN.

"Výstava na hradě Křivoklát je navíc doplněna vitrínami s papírovými modely vybraných unikátních světových památek – například Zahrada Familia Antonia Gaudího v Barceloně, zmenšený model Vatikánu, pařížské Sainte Chapelle, lhistorického jádra Lübecku v Německu, ale i modely pražské památkové rezervace," doplnila Milena Blažková.

Reklama

Výběr článků

Načítám