Hlavní obsah

Kriminalisté řeší druhý případ loupežného přepadení důchodkyně ve Zlíně během týdne

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Od úterý 7. března pátrají policisté po mladém muži, který okolo půl deváté večer přepadl a okradl pětasedmdesátiletou důchodkyni ve Zlíně Podhoří v ulici M. Alše.

Foto: DSZO

Trolejbusová linka č. 4 Podhoří.

Článek

„Přivítáme každou informaci, která povede k dopadení lupiče, jemuž v případě odsouzení hrozí až desetiletý trest odnětí svobody,“ informovala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Loupežné přepadení se stalo 7. března v ulici M. Alše ve Zlíně asi ve 20.30 hodin. „Násilník měl být ve věku 20 – 25 let, vysoký asi 175 cm, štíhlé postavy, na sobě měl tmavě modrou prošívanou bundu s kapucí a rifle,“ popsala lupiče policistka.

Starší paní přijela trolejbusem č. 4 na konečnou zastávku Zlín Podhoří, kde vystoupila. „Všimla si mladého muže, který stál na zastávce s mobilním telefonem v ruce. Žena šla po ulici Svat. Čecha a odbočila do ulice M. Alše, když zjistila, že za ní jde tentýž mladík, který stál na zastávce. Jakmile začala odemykat branku u domu, mladý muž k ní přiskočil a snažil se jí strhnout z ramene kabelku. Paní se bránila, křičela, přetahovala se s ním o kabelku, a když po chvíli upadla, lupič sebral tašku a utekl,“ sdělila k události Monika Kozumplíková.

Ukradenou kabelku policisté našli nedaleko točny trolejbusu bez peněženky, v níž bylo 120 korun a průkazka na MHD. „Na lince tísňového volání policie přivítáme veškeré poznatky, které by mohly vést k vypátrání pachatele loupeže. Kriminalisté se také zabývají otázkou, zda jde o stejného pachatele, který přepadl minulý týden ženu před domem na třídě T. Bati,“ dodala policejní mluvčí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám