Hlavní obsah

Kriminalisté řeší druhý případ loupežného přepadení důchodkyně ve Zlíně během týdne

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od úterý 7. března pátrají policisté po mladém muži, který okolo půl deváté večer přepadl a okradl pětasedmdesátiletou důchodkyni ve Zlíně Podhoří v ulici M. Alše.

Foto: DSZO

Trolejbusová linka č. 4 Podhoří.

Článek

„Přivítáme každou informaci, která povede k dopadení lupiče, jemuž v případě odsouzení hrozí až desetiletý trest odnětí svobody,“ informovala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Loupežné přepadení se stalo 7. března v ulici M. Alše ve Zlíně asi ve 20.30 hodin. „Násilník měl být ve věku 20 – 25 let, vysoký asi 175 cm, štíhlé postavy, na sobě měl tmavě modrou prošívanou bundu s kapucí a rifle,“ popsala lupiče policistka.

Starší paní přijela trolejbusem č. 4 na konečnou zastávku Zlín Podhoří, kde vystoupila. „Všimla si mladého muže, který stál na zastávce s mobilním telefonem v ruce. Žena šla po ulici Svat. Čecha a odbočila do ulice M. Alše, když zjistila, že za ní jde tentýž mladík, který stál na zastávce. Jakmile začala odemykat branku u domu, mladý muž k ní přiskočil a snažil se jí strhnout z ramene kabelku. Paní se bránila, křičela, přetahovala se s ním o kabelku, a když po chvíli upadla, lupič sebral tašku a utekl,“ sdělila k události Monika Kozumplíková.

Ukradenou kabelku policisté našli nedaleko točny trolejbusu bez peněženky, v níž bylo 120 korun a průkazka na MHD. „Na lince tísňového volání policie přivítáme veškeré poznatky, které by mohly vést k vypátrání pachatele loupeže. Kriminalisté se také zabývají otázkou, zda jde o stejného pachatele, který přepadl minulý týden ženu před domem na třídě T. Bati,“ dodala policejní mluvčí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám