Hlavní obsah

Kriminalisté obvinili ženu z podvodu, důvěřivý důchodce přišel o tisíce

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O více než 200 tisíc korun měla připravit sedmatřicetiletá podvodnice z Holešova na Kroměřížsku sedmašedesátiletého muže. V předešlých dnech jí kroměřížští kriminalisté vše sečetli a obvinili z podvodu a zpronevěry, za což jí hrozí až pětileté vězení.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

„Obviněná v loňském roce využila důvěřivosti sedmašedesátiletého muže, ze kterého vylákala 130 tisíc korun. Předstírala, že je jeho přítelkyně a slibovala mu společný život. Tvrdila mu, že peníze vrátí. Údajně je potřebovala na zaplacení exekucí. Přitom dobře věděla, že s ohledem na svou špatnou majetkovou situaci, kdy byla bez zaměstnání a zadlužená, nebude moci peníze vrátit,“ sdělila ve středu 4. března policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Vypočítavá žena navíc penzistu připravila o dalších 76 tisíc korun. Bez jeho vědomí totiž několikrát vybrala peníze z jeho bankovního účtu. Využila toho, že jí svěřil svoji platební kartu a sdělil k ní PIN.

„Podvodnice staršího pána přemluvila i k tomu, aby uzavřel v prodejně s elektronikou úvěrovou smlouvu, díky které získal úvěr 15 tisíc korun a úvěrovou kartu se schváleným rámcem ve výši 25 tisíc korun. Také tuto kartu jí muž následně svěřil,“ dodala policistka.

Žena pak telefonicky kartu zaktivovala. Vydávala se při tom za poškozeného. Díky zaktivované kartě pak vybrala pět tisíc korun z bankomatu a provedla třináct plateb v obchodech v celkové výši přes pět tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám