Hlavní obsah

Kriminalisté dopadli zloděje aut, v síti uvízli dva bratři

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetínští kriminalisté odhalili zloděje, kteří se zaměřovali na krádeže vozidel. Auta dále prodávali nebo rozebírali na náhradní díly. Několikaměsíční vyšetřování kriminalisty přivedlo k tandemu bratrů, kteří si tak vydělali několik stovek tisíc korun.

Foto: Ilustrační foto

Bratři si prodejem kradených aut a náhradních dílů přišli na několik set tisíc korun

Článek

"Koncem června byli zadrženi dva muži ve věku 23 a 28 let.Starší z nich kradl auta, která ve většině případů prodal zájemcům na Slovensku. Společně s bratrem před prodejem na vozidlech předělali výrobní čísla, aby je mohli legalizovat," uvedla vsetínská policejní mluvčí Lenka Javorková s tím, že muži jsou cizinci, jeden z nich však má na Vsetínsku trvalý pobyt. 

V průběhu půl roku ukradl mladý muž čtyři auta na Slovensku a jedno přímo ve Vsetíně. Podle policistů šlo o Škodu Octavii, Škodu Fabii, VW Golf a Fiat Stilo. Jedno z aut dokonce patřilo autoškole, takže zloději před prodejem museli demontovat druhé pedály a vůz před prodejem pro jistotu přelakovali. Do případu je podle policistů zapleten další cizinec, který bratrům zajišťoval elektronické zařízení, s jejichž pomocí překonávali u aut zabezpečovací systémy. 

Většina vozů skončila u nových majitelů, kde se je kriminalistům podařilo dohledat. V nejbližší době budou vráceny původním majitelům. Pouze jeden vůz mladší z bratrů zcela demontoval a rozprodal na náhradní díly.

"Starší z bratrů je stíhán pro krádeže aut na Slovensku. Mladšímu naši kriminalisté sdělili obvinění z podílnictví, za které mu hrozí až pět let ve vězení. Oba muži jsou stíháni na svobodě," dodala mluvčí. S ohledem na fakt, že jeden z pachatelů se zdržoval  na Slovensku, na realizaci se podíleli i tamní policisté. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám