Hlavní obsah

Krásenské oslavy podzimu

Novinky, Hana Šíblová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od pátku do neděle se v Krásensku nejenom volilo, ale probíhaly i Krásenské oslavy podzimu aneb Zasaď si svůj strom II. Pátku dominoval kurz podzimních vazeb, sobotě drakiáda a sázení obecního sadu, neděli seminář o zdravé zahradě.

Foto: Hana Šíblová

Do sázení se zapojilo více než 80 občanů.

Článek

V Krásensku se opět celý víkend něco dělo. Ačkoliv probíhaly komunální volby, obecní úřad ve spolupráci s Lipkou, pracovištěm Rychta Krásensko, zorganizoval již druhý ročník Krásenských oslav podzimu. V pátek se sešly místní ženy na sále hasičky, kde si pod vedením zkušené aranžerky vyrobily ze suchých a živých rostlin krásné dekorace.

V sobotu si na své přišly i děti. Odpoledne patřil celý kopec u Holého vrchu právě jim a drakům. Všechny děti po předvedení svých draků se přesunuly se svými rodiči do obecního sadu, který již od loňského roku je vysázen starými odrůdami jabloní a hrušní.

Zde i s ostatními občany nejenom z Krásenska vysadily dalších více jak 60 dřevin - třešně, švestky a keře. Vysázel se také 100 metrů dlouhý živý plot, který oddělil obecní sad od soukromých pozemků. Každý sázející obdržel ke svému vysázenému stromu certifikát osvědčující, že ve stanovený den zasadil daný druh odrůdy. 

V neděli odpoledne byly oslavy podzimu v Krásensku ukončeny seminářem o zdravé zahradě, na kterém si účastníci mohli prohlédnout výrobky pátečních vazeb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám