Hlavní obsah

Kralupští záchranáři vyjížděli hned ke dvěma autonehodám krátce po sobě

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kralupští záchranáři ani mělničtí dopravní policisté se v pátek 1. června 2012 kolem třetí odpoledne rozhodně nenudili. Během krátké chvíle vyjížděli k ženě zachycené autobusem i k nehodě auta se dvěma malými dětmi.

Foto: Martin Tlustý

Nehodu na křižovatce Na Františku v době našeho příjezdu již pilně dokumentovali mělničtí dopravní policisté.

Článek

První z odpoledních nehod se přihodila na silně frekventované křižovatce Na Františku, ze které aktuálně nelze odbočit směrem do sídliště Na Cukrovaru kvůli právě probíhající opravy vozovky. Na křižovatce byl z tohoto důvodu vypnut semafor a dočasně zrušen přechod pro pěší. Vstup na přechod pro pěší byl současně oboustranně blokován kovovou zábranou s nalepeným oznámením o dočasném uzavření přechodu.

Toho bohužel nedbala žena ve věku přes padesát let, která se po odevzdání nářadí právě vracela z výkonu veřejně prospěšných prací. Údajně stála v družné konverzaci se svojí známou za zábranou, načež prý po ukončení rozhovoru zábranu obešla, aby přešla opačnou stranu po již několik dnů uzavřeném přechodu.

S tím bohužel vůbec nepočítal řidič autobusu, který právě odbočoval směrem z Jodlovy ulice doprava na kralupský most. Výsledkem byl mírný střet a  zranění chodkyně.

Jak potvrdil zastupující mluvčí záchranářů Petr Mach, "dotyčnou chodkyni po ošetření naštěstí jen lehčího úrazu hlavy dopravila sanitka na pozorování na chirurgii slánské nemocnice“. Na místě nehody se zatím pilně činili mělničtí dopravní policisté. 

Matka s dětmi narazila do stromu

Po ukončení šetření na předmostí policisté ihned pokračovali k místu další kralupské nehody, kde bohužel došlo ke zranění dvou malých dětí. Nehoda se stala kolem patnácté hodiny na samém počátku jednosměrné ulice gen. Klapálka směrem do centra Kralup. Přibližně třicetiletá matka zde převážela své dvě děti cca 3 a 5 let v šedé Škodě Octavii Combi na dětských sedačkách na zadních sedadlech.

Při své jízdě však bohužel řidička narazila do jednoho ze stromů vlevo a přední část vozu na straně řidiče silně zdemolovala. Obě děti, byť upoutané v sedačkách, utrpěly vážná zranění. Na pomoc ihned přispěchali v okolí bydlící občané, byla mezi nimi i kvalifikovaná zdravotní sestra.

Na místě vzápětí opět zasahovali kralupští záchranáři. „Pro mladšího zraněného chlapce s vážným úrazem hlavy záhy přiletěl záchranářský vrtulník Eurocopter, který přistál na mikovickém Lidovém náměstí, aby odtud opět vzlétl směrem na heliport pražské Fakultní nemocnice v Motole," sdělil zastupující mluvčí záchranky Petr Mach.

Do Motola zanedlouho mířila také sanita se starším chlapcem, u kterého záchranáři diagnostikovali vážné poranění zad. Stejnou sanitou do motolské nemocnice odcestovala rovněž jeho matka, jejíž lehčí zranění záchranáři ošetřili přímo na místě. Příčiny nehody při našem příjezdu na místo opět pečlivě vyšetřovali mělničtí dopravní policisté.

Všem zraněným, a to zejména dětem, přeji brzké uzdravení. Rovněž děkuji všem občanům Kralup, kteří bezodkladně přivolali záchranáře a ještě před jejich příjezdem poskytli zraněným u obou nehod první pomoc.

Reklama

Výběr článků

Načítám